Home Novosti BiH Nestao Zeničanin Tarik Imamović: Otac Edin kaže da mu se posljednji put...

Nestao Zeničanin Tarik Imamović: Otac Edin kaže da mu se posljednji put javio iz Zagreba

Nestao Zeničanin Tarik Imamović
Nestao Zeničanin Tarik Imamović

Nestao Zeničanin Tarik Imamović

Posljednje što sam čuo jeste njegovo ubjeđivanje s nekim momkom, govorili su jedan drugom “Sabur, trebaš saburat” i veza se prekinula, kaže zabrinuti otac Edin

Mladi Zeničanin Tarik Imamović (26) nestao je proteklog vikenda, prema posljednjim podacima na području Zagreba (Hrvatska).

Kako piše Zenicablog, njegovi roditelji otac Edin i majka Hanifa proživljavaju teške trenutke.

– Razgovarao sam sa Tarikom, koji je rekao da se nalazi na autobuskoj stanici u Zagrebu. Prije toga je radio na Jadranu, kao armirač. Ono što znam je da je posljednja dva-tri dana imao određenih psihičkih problema, te da ga je poslodavac poslao na odmor, kući.

Posljednje što sam čuo jeste njegovo ubjeđivanje s nekim momkom, govorili su jedan drugom “Sabur, trebaš saburat” i veza se prekinula. Prethodno mi je rekao da će po njega na stanicu doći neki poznanik, drug. Od tad je telefon isključen – kazao je njegov otac Edin.

Prema očevim riječima, poslodavac iz Hrvatske je, nakon što ga je kontaktirala Tarikova porodica, također prijavio nestanak u Hrvatskoj.

Nestao Zeničanin Tarik Imamović
Nestao Zeničanin Tarik Imamović

Navodno, rok za prijavljivanje nestanka u Hrvatskoj je 48 sati, tako da će formalno on biti “tražena osoba” tek noćas ili ujutro.

Tarik se, prema riječima porodice, uputio u nedjelju oko 14 sati kući u Zenicu i nije im najavljivao nikakvu drugu destinaciju, a i činjenica da je više od 48 sati njegov mobilni broj nedostupan, dodatno brine porodicu.

– Žao mi je kad je već imao problema što su ga pustili da ide sam, mogao sam ja ili neko doći po njega. Išao sam u policiju u Zenicu i ovdje je rok za prijavljivanje nestanka 24 sata, pa sam išao ponovo u utorak – kaže otac Edin.
U Upravi policije MUP-a ZDK nije bilo evidentirana nestala osoba sa Tarikovim podacima, pa je policija ponovno večeras kontaktirala Tarikovu porodicu radi utvrđivanja svih podataka i formalne prijave.

Porodica Imamović moli sve one koji imaju bilo kakvu informaciju o osobi sa fotografije u Hrvatskoj ili BiH da odmah nazovu najbližu policijsku stanicu.