Home Novosti BiH NEUGODNO; DRAGAN “PONIŠTIO” MILORADA: „Svi znamo šta si ti govorio o Republici...

NEUGODNO; DRAGAN “PONIŠTIO” MILORADA: „Svi znamo šta si ti govorio o Republici Srpskoj….“

Dodik kaže da je O’Brien potvrdio podaništvo muslimanima.

Ne stišavaju se reakcije nakon istupa Milorada Dodika, predsjednika bh. entiteta Republika Srpska.

Podsjetimo, Pomoćnik državnog sekretara SAD-a James O’Brien svojim istupom u Sarajevu izazvao je ogorčenje u Dodikovim redovima, a nakon svega oglasio se i Milorad Dodik.

-On je došao da unese nestabilnost i nemir u BiH i hoće da sruši dogovor iz Laktaša. O’Brien nije tumač Dejtonskog sporazuma. Lažno se predstavlja kao neko ko je moćan. U Dejtonu je bio obično piskaralo, naveo Dodik.

Dodik kaže da je O’Brien potvrdio podaništvo muslimanima.

– Ne postoji državna imovina i O’Brien je govorio izmišljene stvari, naveo je Dodik.

– O’Brien se nigdje ne spominje. Njegova današnja uloga je da unosi nemir. Ono što je on danas saopštio slušamo mjesecima od bošnjačkih političara. Pored Ukrajine, Gaze i Јemena kao aktuelnih tema svjetske politike, O’Brien je našao za shodno da dođe u BiH i remeti odnose, izjavio je Dodik.

– Mi smo samo za ustavnu BiH i to nema nikakve veze sa secesionističkom politikom, kako to želi da predstavi O’Brien. Republika Srpska nije u finansijskoj krizi kako O’Brien to hoće da pokaže.

SAD ovdje prave najveću brljotinu i hoće da naprave unitarnu BiH koju mi nećemo. Srpska nema namjeru da ostane u antiustavnoj BiH u kojoj se krše njena prava. Termin državna imovina je izmišljen termin, to su izmislili muslimani. Ukoliko neko potegne pitanje naše imovine, sastaće se Narodna skupština i raspravljaće o tom statusu, poručio je Dodik.

Dodik je kazao da ako nema teritorije Republike Srpske, onda nema ni Srba.

– Јa neću dozvoliti da se ovaj grad i Republika iseli, borićemo se. Amerika ima atomsku bombu, mi imamo ljude, kazao je Dodik.

Nakon Dodikovog istupa, zastupnik Naše stranke u Parlamentu Federacije BiH Dragan Mioković postavio je nekoliko neugodnih pitanja predsjedniku bh. entiteta Republike Srpska Miloradu Dodiku.

Milorade:

Šta si i gdje si ti bio kada je O’Brien “piskarao” u Dejtonu?
Ne postoji “sporazum iz Laktaša”.
Državna imovina je od onog po kome je ime dobila.
RS je u dubokoj finansijskoj krizi.
Ne znam gdje je on bio 30 god, ali svi znamo šta si ti govorio o RS-u ’96, poručio je Mioković na društvenim mrežama.