Home Novosti BiH NEVJEROVATAN ISTUP NENADA STEVANDIĆA: „Ovo što mi danas radimo jednog dana učiće...

NEVJEROVATAN ISTUP NENADA STEVANDIĆA: „Ovo što mi danas radimo jednog dana učiće se u istoriji…“

-Kada znate da je jedna velika Rusija nedavno imala samo sedam glasova, onda morate da znate da je ovo već pobjeda srpskog naroda, rekao je Stevandić.

-Srpski narod drži baklju slobode veoma visoko i zato im i smetamo, i zato i jesu toliki pritisci na predsjednike Srbije i RS, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, kazao je za RTRs Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

-Ljudi koji su projektovali mir u Dejtonu nisu ga projektovali da se ponovo sukobljavamo, već da živimo u miru u toleranciji. A ovo što je uradio Zlatko Lagundžija upravo je suprotno od toga. Naravno, opet uz pomoć tih istih zemalja, kazao je Stevandić.

-Ovo što mi danas radimo jednog dana učiće se u istoriji, kako današnje rukovostvo Srpske brani naše postojanje. Svi znaju da je Christian Schmidt nelegitiman, ali njih boli uvo za time, poručio je Stevandić.

– U Gazi je poginulo 33.000 ljudi, od toga najveći broj djece i žena. Šta nam to kaže? Da li bijeli Bošnjaci, odnosno oni koji žive u Evropi vrijede više od onih iz Azije ili Afrike. Ovdje je riječ o kolonijalanom pristupu, rekao je Stevandić.

-Da li to možemo stavljati u istu ravan sa Ruandom, gdje je ubijeno 800.000 ljudi, ili danas u Gazi. Da li se ovom rezolucijom pere i Njemačka i da li njenih 50 miliona žrtava odlazi u zaborav.

-Mi već sada znamo da preko 40 zemalja ne prihvata kliše Zapada u prekrajanju istorije. Kada znate da je jedna velika Rusija nedavno imala samo sedam glasova, onda morate da znate da je ovo već pobjeda srpskog naroda, rekao je Stevandić.