Home Novosti BiH Nevjerovatne izjave Vulina: Proces ujedinjenja Srbije i RS je započet

Nevjerovatne izjave Vulina: Proces ujedinjenja Srbije i RS je započet

Nevjerovatne izjave Vulina: Proces ujedinjenja Srbije i RS je započet
Nevjerovatne izjave Vulina: Proces ujedinjenja Srbije i RS je započet

Svi Srbi, gdje god da žive, treba da imaju državljanstvo i pravo glasa na izborima u Srbiji, rekao je

Svi Srbi, gdje god da žive, treba da imaju državljanstvo i pravo glasa na izborima u Srbiji, i to je jedan od koraka koji će dovesti do stvaranja jedinstvene srpske države, poručio je osnivač Pokreta socijalista u Srbiji Aleksandar Vulin.

Vulin je rekao i da je “tužan što je tako malo Srba iz RS iskoristilo svoje pravo da glasa na izborima koji opredjeljuju budućnost i Srbije i RS.”

– Nadam se da će sljedeći put odziv biti značajno veći, baš kao što mislim da je greška što nismo vodili kampanju u RS. Proces ujedinjenja je započet i to se više ne može zaustaviti – istakao je Vulin.

Vulin je ukazao da “svi Hrvati iz BiH imaju državljanstvo Hrvatske i niko nikada nije rekao da su im oni izabrali vlast bez obzira na to što Herceg-Bosna glasa za HDZ, a ne za SDP”.

Prema njegovim riječima, Srbija koja vrijeđa svoje državljane koji žive u RS jeste “Nedićeva Srbija, koja je mirno gledala kako Kozarčane kolju u ustaškom logoru na Starom Sajmištu i koja nije zaratila sa NDH zbog Jasenovca, a sakupljala je obezglavljena srpska tijela kada doplutaju Savom sve do Beograda”.

– To je ona druga Srbija koja smatra da je “Oluja” bila ispravna, a jedino im smeta jer su protjerani Srbi došli u Srbiju, što vide kao ničim zasluženu kaznu. To je ona druga Srbija koja govori da je u Srebrenici bio genocid, da je RS genocidna tvorevina, a Srbi iz RS nepotrebna smetnja na putu euroatlanskih integracija – rekao je Vulin za “Politiku”.