Home Novosti NEVJEROVATNO: Evo kako je Aleksandar Vučić pravdao gaf, nakon što jedini nije...

NEVJEROVATNO: Evo kako je Aleksandar Vučić pravdao gaf, nakon što jedini nije pozdravio prisustvo udovice Alekseja Navaljnog…

Govoreći o Rezoluciji Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji Vučić je rekao da je EU zbog toga izgubila podršku od 10 posto.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na televiziji Prva rekao je da je na Sigurnosnom forumu u Munchenu pružio podršku supruzi Alekseja Navaljnija, Juliji iako je među posljednjima ustao i nije aplauzom pozdravio njeno prisustvo nekoliko sati nakon što je stigla vijest da je Navaljni preminuo u zatvoru u Rusiji.

Nakon sigurnosnog foruma u Munchenu na kome je učestvovao predsjednik Vučić, on je na televiziji Prva govorio o temi koja je obilježila taj događaj a to je smrt ruskog opozicionara Aleksaja Navaljnija.

„Tragično je kada mlad čovek izgubi život. Nisam istražni organ, ne bih da govorim o tome. To je posao političkih analitičara, a ne predsednika zemlje. Pozicija će nam biti teža, nemam sumnje“, rekao je on.

Vučić je govorio i o razlozima zbog čega nije pozdravio aplauzom kada je supruga Navaljnog, Julija Navaljni, govorila na forumu.

„Sedeo sam u prvom redu gde sede predsednici država, odjednom je sela neka žena pored mene, nisam imako pojma ko je. Kriv sam zato što nisam znao ko je žena. Rekli su imamo specijalnog gosta Julija Navaljni. Izjavio bih saučešće možda bih pogrešio jer je rekla u drugoj rečenici da joj ne izjavljaju saučešće. Uradio sam sve onako kako pošten čovek pruža pijetet osobi koja je izgubila nekog bližnjeg“, kazao je Vučić.

Govoreći o Rezoluciji Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji Vučić je rekao da je EU zbog toga izgubila podršku od 10 posto.