Home Novosti BiH “NIJE NJIHOVO DA NAM SOLE PAMET”: Šarović na rubu živaca, obrušio se...

“NIJE NJIHOVO DA NAM SOLE PAMET”: Šarović na rubu živaca, obrušio se na PIK i novog visokog predstanika

Predstavnici stranih zemalja ne treba nama da dijele bilo kakve lekcije. Nije njihovo da nam sole pamet već je njihovo da nam pomognu ako mogu oko rješavanja složenih situacija kao što je ova. Oni su se stavili samo na jednu stranu što je potpuno pogrešno – poručio je lider SDS, je Mirko Šarović, reagujući na saopštenje ambasadora zemalja PIК, koje nije potpisala Rusija.

Šarović ističe da, ako je Inzkov potez izazvao reakciju političara iz Srpske, isto tako su izazvane i reakcije stranaka iz FBiH i veoma uticajnih pojedinaca iz tog entiteta.

– A ambasadori PIК nisu se niti jednom osvrnuli na njihove reakcije koje su bile potpuno neprimjerene – podsjeća Šarović.

Po svom šablonu, kaže Šarović, ambasadori zemalja PIК, odabrali su za krivca stranke iz Republike Srpske, ne udubljujući se u razloge nezadovoljstva srpskih političara i dali ocjenu davajući ulogu visokom predstavniku koju on praktično nema.

– Schmidtov nastup u Bosni i Hercegovini je pod ozbiljnom sumnjom zbog nepotvrđivanja njegovog imenovanja u Savjetu bezbjednosti. Njegov jedini autoritet je što dolazi iz jedne tako važne zemlje kao što je Njamačka i mi to poštujemo. Odluka o njegovom imenovanju nije prošla Savjet bezbjednosti i on nema pravo po Ustavu BiH da dijeli lekcije o evropskom putu i drugim procesima u BiH. On nema ulogu vrhovne supervizije koja mu je dodjelio PIК, a koja ne postoji – rekao je Šarović.

(SB)