Home Novosti BiH „NISU, MILORADE, SVAKA KOST PRIČA…“: Dragan Bursać odgovorio Dodiku, nakon skandalozne izjave...

„NISU, MILORADE, SVAKA KOST PRIČA…“: Dragan Bursać odgovorio Dodiku, nakon skandalozne izjave o Srebrenici

Dodik je u intervjuu za entitetsku novinsku agenciju Srna rekao kako se u memorijalnom kompleksu u Potočarima zapravo ne pokapaju posmrtni ostaci nego se donose tabuti na kojima samo pišu imena.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ponovo je u subotu zanijekao kako je u Srebrenici 1995. počinjen genocid nad Bošnjacima i ustvrdio da se na memorijalnom groblju ne pokapaju žrtve, nego prazni tabuti.

Dan uoči 26. godišnjice genocida u kojemu su pripadnici tzv. vojske i policije RS ubili više od osam hiljada Bošnjaka, Dodik je u intervjuu za entitetsku novinsku agenciju Srna rekao kako se u memorijalnom kompleksu u Potočarima zapravo ne pokapaju posmrtni ostaci nego se donose tabuti na kojima samo pišu imena.

“Ima podataka da su tabuti prazni, da u njima nema posmrtnih ostataka, nego se samo stavi ime”, skandalozna je i grozna izjava Milorada Dodika.

Na sve je reagirao i banjalučki novinar Dragan Bursać.

-Ima podataka da su tabuti prazni, da u njima nema posmrtnih ostataka, nego se samo stavi ime” reče ovo Milorad Dodik, gajeći genocidnu politiku onih koji su mrtve po pet, šest puta raskapali ne bi li doveli do toga da su tabuti prazni. A nisu Milorade, svaka kost priča“, poručio je Bursać Dodiku.

(SB)