Home Novosti BiH NOSITE SE DOĐAVOLA…”: Drama u Republici Srpskoj, Dodik preslušavao ilegalne audio i...

NOSITE SE DOĐAVOLA…”: Drama u Republici Srpskoj, Dodik preslušavao ilegalne audio i video zapise Željke Cvijanović i njenih sinova koje je tajno snimio MUP RS-a!?

Zloupotrijebljeni su bezbroj puta, a sve to dokumentovano je. Kada će se o tome sprovesti stvarna istraga, sasvim je drugo pitanje.

Milorad Dodik je na sjednici parlamenta RS, 20.05.2020. godine, rekao da mu Dragan Lukač, ministar MUP-a RS-a, donosi snimke razgovora opozicionih poslanika. Uz to, Dodik je čak prepričavao dijelove tih razgovora i tako demonstrirao da je ilegalno kriminalno prisluškivanje konstanta zločinačkog djelovanja njegovog nenarodnog, anticivilizacijskog Režima, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

“Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi? Je li, Lukaču, je li istina ono što ti meni dostavljaš? Nema vlasti koja ne sluša opoziciju. Žali se Transparencyju i svome babi. Šta ti, Lukaču, radiš? Je l se ti njih bojiš? Ne treba ih tući, ali im treba reći. Nosite se dođavola!”, rekao je, između ostalog, Dodik.

Međutim, ono što Dodik tada nije rekao jeste da mu Lukač i Kostrešević donose ilegalno snimljene razgovore Željke Cvijanović, kao i njenih sinova Filipa i Stefana.

I ne donose mu samo ilegalno snimljene razgovore, već i ilegalno snimljene video klipove Cvijanovićkinih sinova.

Na taj način, Dodik drži Cvijanovićevu šaci. Njoj je odlično poznato da je i ona i porodica joj prisluškivanai tajno snimana, ali se nije nijednom pobunila. Ne smije.

Bila je i ostala Dodikova krpa koja nema hrabrosti da zaštiti sopstvenu porodicu.

MUP RS-a posjeduje dva kombija opremljena za prisluškivanje: jedan se nalazi pod kontrolom Dragana Lukača, a drugi Siniše Kostreševića.

Zloupotrijebljeni su bezbroj puta, a sve to dokumentovano je. Kada će se o tome sprovesti stvarna istraga, sasvim je drugo pitanje.

Dodik nastavlja sa svojim autokratskim metodama koje svjedoče o paranoji u kojoj se nalazi, jer ne vjeruje ni najbližim saradnicima, zaključuje Vasković.

Previous articlePROFESOR IVO KOMŠIĆ: “25. februara bio je ozbiljno ugrožen mir u BiH, Dodik je već tada digao svu svoju policiju koju je imao”
Next articleTruss: Pomažemo obuku Oružanih snaga BiH da mogu zaštititi svoju zemlju
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.