Home Novosti BiH Nova pobjeda Mehdina Jakubovića: RTRS-ove laži raskrinkane na sudu

Nova pobjeda Mehdina Jakubovića: RTRS-ove laži raskrinkane na sudu

Mehdin Jakubović iz Srebrenice, major Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kojeg su mediji lažno optužili “da je glavni organizator navodnog pokušaja atentata na Aleksandra Vučića 11. jula 2015. godine u Potočarima kod Srebrenice”, dobio je još jedan sudski spor zbog klevete, ovaj put protiv RTRS-a.

Nakon što je na sudu u Bijeljini dobio presude protiv Novinske agencije SRNA i Srđana Perišića, krajem prošlog mjeseca na istom sudu dobio je presudu protiv Radio-televizije Republike Srpske (RTRS).

Jakubović je na društvenim mrežama objavio fotografije presuda te napisao:

“Dok čekam pravosnažnost prvostepenih presuda u moju korist na Okružnom sudu Bijeljina koje sam dobio protiv Novinske agencije Republike Srpske SRNA i fizičkog lica Srđana Perišića, danas sam dobio vijest o prvostepenoj presudi u moju korist protiv Radio-televizije Republike Srpske (RTRS-a) na Osnovnom sudu Banja Luka,a zbog povrede časti i ugleda.

Elhamdulillah, mislili su me nalogodavci i kukavice koje se kriju u mišijoj rupi diskreditirati preko medija koji se nisu udostojili provjeriti istinu. Međutim, nisu bili ni svjesni da će moju ličnost i reputaciju dići do nebesa. Ja kao častan građanin, častan Bošnjak – musliman i borac AR BiH, te kao častan oficir OS BiH ne krijem se, tu sam, dostupan sam svim sigurnosnim agencijama BiH i svijeta jer sam čist od svega.

Hvala svima koji su mi svo ovo vrijeme bili moralna i materijalna podrška da tražim pravdu. Nikada im to neću zaboraviti”, poručio je Mehdin Jakubović.

Srebreničanin Jakubović bio je pripadnik AR BiH od početka do kraja agresije na Bosnu i Hercegovinu. (Nosilac ratnog priznanja „Srebrni štit“.)

Nakon rata završio je fakultet Odbrane i Sigurnosti na FPN u Sarajevu i stekao zvanje profesor Odbrane i sigurnosti. Na istom fakultetu je završio master studij i stekao zvanje magistara politologije usmjerenje Evropske integracije.

Previous articlePortal “Istraga” objavio šokantne tvrdnje: Schmidt ograničavanjem broja mandata namjerava izbaciti Komšića i Izetbegovića iz utrke za Predsjedništvo BiH
Next articleOVO JE OTIŠLO PREDALEKO: Dodik se obrušio na reisu-l-ulemu Kavazovića – “On pokušava da se…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.