Home Archive NOVE SMJENE U SREBRENICI

NOVE SMJENE U SREBRENICI

SO Srebrenica

Danas su odbornici SO Srebrenica održali osmu redovnu sjednicu, a raspravljalo se o ukupno osam tačaka dnevnog reda.

I današnja sjednica nije prošla bez smjena rukovodećih kadrova, pa su odbornici razriješili dužnosti direktora TO Slavišu Petrovića, a za novog vršioca dužnosti imenovana je Biljana Rakić.

Predsjednik i potpredsjednik SO Srebrenica ističu kako su zadovoljni aktuelnom skupštinskom većinom i radom odbornika.

„Ovo je druga sjednica otkako je formirana nova skupštinska većina, i za sad odluke idu onako kako se to dogovori na kolegiju, uz određene korekcije i dorade. A što se tiče skupštinske većine, kao što ništa drugo nije stabilno i sigurno u ovoj našoj državi, tako ni ova skupštinska većina nije sigurna, ali u ovom momentu sve ide dobro, zadovoljan sam“, izjavio je za UPSMedia Alija Tabaković, predsjednik SO Srebrenica.

„Skupština ima stabilnu većinu, vidjeli ste da glasa 14 od 17 odbornika, što je dvotrećinska većina, radimo određenim tokom i dinamikom, uskoro ćemo imati i prvi presjek poslije šestomjesečnog izvještaja o izvršenju budžeta, pa ćemo vidjeti. Ova većina će nastaviti dalje u smjeru stabilizacije političke situacije“, rekao je Radomir Pavlović, potpredsjednik SO Srebrenica.

Međutim, pojedine političke stranke još uvijek nisu zadovoljne tretmanom koje imaju u skupštinskoj sali.

„Skupštinska većina je povremeno stabilna, povremeno ne, zavisi od pitanja o kojima se raspravlja. Nadam se da će u narednom periodu doći do stabilizacije i da će se političke partije uvažavati u skladu sa rezultatima izbora, to se posebno odnosti na srpske političke partije, osim SNSD i DNS. Ostale političke partije još uvijek su u nekom zapećku, SNSD ih uvijek pokušava da istisne. Ako nas ne prihvate u skladu sa izbornim rezultatima, mi ćemo u narednom periodu napustiti skupštinsku većinu“, stav je Momčila Cvjetinovića, odbornika SDS-a.

Na današnjij sjednici donesena je i odluka o finansiranju rada savjeta mjesnih zajednica za 2017. godinu, i to u iznosu od 70.000 maraka, a donesena je i odluka o prodaji zgrade u centru grada, bivše pivnice. Takođe, načelniku je data saglasnost za pokretanje postupka za kupovinu mašine za drobljenje kamena, što je izazvalo mnogo reakcija i polemiku u skupštinskoj sali.