Home Novosti BiH NOVI DEBAKL PRED KAMERAMA: Željana Zovko misli da će Amerikanci promijeniti odluku...

NOVI DEBAKL PRED KAMERAMA: Željana Zovko misli da će Amerikanci promijeniti odluku o sankcijama Marinku Čavari, pogledajte koga je za sve okrivila (VIDEO)

Komentirala je situaciju u BiH nakon sankcija SAD-a predsjedniku Federacije Marinku Čavari te šesti paket sankcija EU-a Rusiji.

Zastupnica HDZ-a u Evropskom parlamentu HDZ-a Željana Zovko javila se iz Strasbourga u program N1 Studija uživo. Komentirala je situaciju u BiH nakon sankcija SAD-a predsjedniku Federacije Marinku Čavari te šesti paket sankcija EU-a Rusiji.

„Mislim da će se brzo ispraviti ova odluka“, kazala je Zovko te dodala: „Imate primjer Mirka Šarovića koji je bio pod sankcijama pa je sad glavni kaknditat u Republici Srpskoj“.

Zovko je kazala da je američko veleposlanstvo u Sarajevu na osnovu mišljenja lokalnog osoblja donosi odluke o sankcijama, te kako SAD nemaju vremena baviti se BiH na visokoj razini.

„Razgovarala sam sa senatorima, ovo se mora promijeniti. Čavara radi na poštivanju Daytonskog sporazuma. Ključno sigurnosno pitanje za EU je rješavanje problema Hrvata u BiH“, kazala je Zovko.

Pogledajte video.

Podsjetimo, samo dan ranije za govornicom u Evropskom parlamentu Željana Zovko napravila je scenu.

Naime, u jednom trenutku, dok je govorila o izmjenama Izbornog zakona u BiH Zovko je doživjela napad smijeha.

Pogledajte video.

Previous articleNAKON RADOVANA – POTOP: Nova tužba protiv Vlade Republike Srpske, švicarska firma potražuje milionski iznos… (VIDEO)
Next articleSLOBODAN VASKOVIĆ NAJAVLJUJE: Nezaustavljivi Pad Milorada Dodika – boriće se do kraja, ali njegov politički kraj je već konačan…
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.