Home Novosti BiH NOVI DETALJI SA DANAŠNJE SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA BiH: Željka Cvijanović i Denis Bećirović...

NOVI DETALJI SA DANAŠNJE SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA BiH: Željka Cvijanović i Denis Bećirović usvojili budžet BiH, Željko Komšić bio protiv zbog…

(…) povećanja plaća političara i nedovoljno novca za OSBiH

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je sa dva glasa “za” i jednim “protiv” danas, na vanrednoj sjednici, usvojilo prijedlog budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza za ovu godinu.

Za su bili predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović (SNSD) i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović (SDP), dok je protiv glasao član Predsjedništva BiH Željko Komšić (DF), što je i potvrđeno u Komšićevom kabinetu.

“Član Predsjedništva BiH Željko Komšić na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH glasao je protiv prijedloga budžeta za 2023. godinu zbog povećanja plaća političarima i zbog toga što ovogodišnji budžet nije predvidio sredstva za nabavku opreme za Oružane snage Bosne i Hercegovine, te i zbog toga što Fiskalni okvir nije predvidio mogućnost izdvajanja tih sredstava, a koja su neophodna Oružanim snagama BiH”, rečeno je iz Komšićevog kabineta.

Istakli su da je neizdvajanjem ovih sredstava ugroženo djelovanje Oružanih snaga BiH u narednom periodu, prenosi Faktor.

Budžet sada ide u Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine na konačno usvajanje.