Home Novosti BiH NOVI ŠAMAR DODIKU: Otvorena poruka iz Njemačke – Njegova politička karijera je...

NOVI ŠAMAR DODIKU: Otvorena poruka iz Njemačke – Njegova politička karijera je gotova do…”

“Za dvije sedmice idem u Srbiju da razgovaramo o stabilizaciji cijelog Zapadnog Balkana zato što oni igraju jako bitnu ulogu”.

“Rata neće biti u Bosni i Hercegovini i na Zapadnom Balkanu, to što se dešavalo 90-ih godina neće se opet desiti i Njemačka i EU će se boriti za stabilnu BiH i Zapadni Balkan… Za dvije sedmice idem u Srbiju da razgovaramo o stabilizaciji cijelog Zapadnog Balkana zato što oni igraju jako bitnu ulogu…

Put Srbije nije do Rusije nego put Srbije treba da bude u Evropsku uniju”, kazao je izvjestilac Bundestaga za Zapadni Balkan Adis Ahmetović.

O svojim izjavama da je trenutna situacija “šah-mat” za Dodika, Ahmetović je kazao: “Ako si predsjednik BiH nisi se odlučio da radiš samo za konstituciju BiH nego i za Dejtonski sporazum iza kojeg stoji cijeli svijet. Ako napadaš Dejton i gospodina Schmidta ne napadaš samo njih već i Njemačku i EU i tu više nema tolerancije.

Mislim da imaju i druge jake snage u Republici Srpskoj koje imaju velike šanse i opozicija koja hoće da radi za Dejton i Bosnu i Hercegovinu i te snage treba podržati i mislim da je politička karijera ovog predsjednika gotova do oktobra”, piše Aljazeera.