Home Archive Novi skandal u Srebrenici: Grupa srpske djece, po nagovoru roditelja, bojkotira nastavu

Novi skandal u Srebrenici: Grupa srpske djece, po nagovoru roditelja, bojkotira nastavu

Roditelji nisu zadovoljni ishodom sastanka Komisije za rješavanje problema u ovoj školi s Ministarstvom prosvjete i kulture Vlade Republike Srpske

Grupa srpske djece Prve osnovne škole u Srebrenici danas nije prisustvovala nastavi, saznaje „Avaz“.

Oni po nagovoru svojih roditelja bojkotiraju nastavu, jer njihovi roditelji nisu zadovoljni ishodom sastanka Komisije za rješavanje problema u ovoj školi s Ministarstvom prosvjete i kulture Vlade Republike Srpske, smatrajući da su roditeljima bošnjačke djece učinjeni ustupci.

Direktor Prve osnovne škole Dragi Jovanović za „Avaz“ kaže da je iznenađen što grupa srpske djece bojkotira nastavu i da nije upoznat sa zahtjevima roditelja srpske djece. Kaže da roditelji srpske djece nisu dovoljno informirani o zaključcima sastanka u Ministarstvu prosvjete i kulture RS.

Načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić, koji je kao roditelj prisustvovao sastanku 70 srpskih roditelja, iznenađen je bojkotom nastave, smatrajući da su djeca izmanipulirana u političke svrhe.

– Nikome nisu učinjeni nikakvi ustupci, samo što je prihvaćeno da predsjednik Savjeta roditelja škole bude Mirnes Zahirović, legalno izabran na tu funkciju, a zamjenik će biti predstavnik roditelja srpske djece – kaže Grujičić.

Slađana Božović, članica Savjeta roditelja srpske djece, kaže da je protiv svake diskriminacije djece, ali da treba ispitati je li djevojčica pod hidžabom F. S. stvarno bila maltretirana od desetak srpskih dječaka. Kazala je da srpska djeca od protesta neće odustati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva. Nije znala navesti zahtjeve, kao ni direktor Prve OŠ.

(Avaz)