Home Novosti BiH NOVI SRAMAN ISTUP NENADA STEVANDIĆA: „Kao alibi za to koristi se Srebrenica…“

NOVI SRAMAN ISTUP NENADA STEVANDIĆA: „Kao alibi za to koristi se Srebrenica…“

Republika Srpska trpi, ali je postavila crvene linije, kazao je Stevandić.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je „u toku pokušaj da se Srbi u BiH svedu na diskriminirajući nivo i da budu manjina, te da se kao alibi za to koristi Srebrenica“.

-U Federaciji BiH politička situacija je takva da oni vode međusobnu borbu ko će više uvrijediti Srbiju i predsjednika Aleksandra Vučića kako bi na taj način pokupili glasove.

Srebrenica jeste srpska mrlja, ali ne veća od onih koji su počinjeni protiv srpskog naroda, pa mi nismo nikada koristili te događaje za generisanje mržnje, rekao je Stevandić sinoć za televiziju Pink.

-Ne postoji nijedan predsjednik Srbije ili RS-a koji nije došao u Srebrenicu i pokazao poštovanje prema žrtvama. Čitav problem Srebrenice jeste što je to zločin za koji su svi koji su krivi osuđeni, ali oni i dalje generišu mržnju. Republika Srpska trpi, ali je postavila crvene linije, kazao je Stevandić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je da je ono što Srbija želi mir, stabilnost i bolje povezivanje.

-Da li se meni sviđaju poruke koje smo čuli, od Denisa Bećirovića -ne. Ne mogu ni da ih razumijem. Ne mislim da su to dobre poruke ni za BiH, kazala je Brnabićeva za ovu televiziju.

-Ne mogu da vjerujem da se u 2023. godini priča da neko želi veliku Srbiju i genocid, kazala je ona.