Home Novosti NOVO ČETNIČKO ORGIJANJE U SRBIJI: Ulica u Kragujevcu dobila naziv Đeneral Draža...

NOVO ČETNIČKO ORGIJANJE U SRBIJI: Ulica u Kragujevcu dobila naziv Đeneral Draža Mihailović

Jedna od ulica u Kragujevcu dobila je i zvanično naziv Đeneral Draža Mihailović, saopštio je Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS). Ta stranka, kako ističe, tražiće da i ostali gradovi slede primer Kragujevca.

“Kragujevačka Skupština je prihvatila inicijativu POKS i time je posle sudske rehabilitacije i moralnu rehabilitovala jednu od najznačajnijih istorijskih ličnosti Srbije. Kragujevac je tako postao prvi veći srpski grad koji je dodelio naziv jednoj ulici po đeneralu Mihailoviću”, izjavio je zamenik predsednika POKS Mirko Čikiriz.

Prihvaćeni su, kako je naveo Čikirz, i ostali predlozi POKS, pa su svoje ulice dobili i sveštenik Sava Banković, zatvorenik sa najdužim stažom u komunističkim zatvorima, najbolji đak kragujevačke gimnazije Živomir Živa Kovanović, koga su komunisti nevinog streljali sa 16 godina, uz još 13 kragujevačkih đaka.

Ulicu je, kako navode, dobio i pilot Živica Mitrović koji je u aprilskom ratu sa kragujevačkog aerodroma odleteo da brani Beograd i upisao se u knjigu junaka šestoaprilskog rata.

(FoNet/SB)