Home Novosti BiH NOVO ISTRAŽIVANJE ZALEDILO DODIKA: Ivanić i Govedarica imaju osjetnu prednost!

NOVO ISTRAŽIVANJE ZALEDILO DODIKA: Ivanić i Govedarica imaju osjetnu prednost!

Savez za pobjedu saopštio je rezultate predizbornog istraživanja koje je sproveo beogradski ”Demostat”. Prema rezultatima istraživanja, kandidati Saveza za pobjedu Vukota Govedarica i Mladen Ivanić su u ozbiljnoj prednosti u odnosu na kandidate SNSD-a Željku Cvijanović i Milorada Dodika.

Podrška naroda Vukoti Govedarici u trci za predsjednika Republike Srpske za sedam odsto je veća u odnosu na podršku Željki Cvijanović, dok Mladen Ivanić ima devet odsto prednosti naspram Milorada Dodika u trci za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Što se tiiče kandidata za predsjendika Republike Srpske Vukota Govedarica dobio je 51 odsto, a Željka Cvijanović 44 odsto podrške.Ostatak od pet odsto dobili su ostali kandidati.

Kada je u pitanju srpski član u Predsjendištvu BiH Mladen Ivanić je dobio 52 odsto, a Milorad Dodik 43 odsto. Ostali kandidati su svi zajedno na pet odsto podrške građana.

Na osnovu tog istraživanja i stranke SzP u prednosti su u odnosu na koaliciju okupljenu oko SNSD-a i u trci za mandate u NSRS.

Stranke u Savezu dobile su 49%, koalicija SNSD, DNS i SP 45%, a ostali imaju šest procenata.

Savez za pobjedu je saopštio da je istraživanja koje je provedeno u periodu od 14. do 23. avgusta ove godine na reprezentativnom uzorku od 1.510 ispitanika sproveo beogradski „Demostat“, ugledna i profesionalna istraživačka agencija sa velikim iskustvom u ispitivanju javnog mnjenja.

Istraživačkim timom je rukovodio poznati i uvaženi sociolog Srećko Mihailović.

(SB)