Home Novosti OČAJNIČKI ISTUP GORANA PETRONIJEVIĆA: „Radovan Karadžić se ne nalazi u zatvoru, on...

OČAJNIČKI ISTUP GORANA PETRONIJEVIĆA: „Radovan Karadžić se ne nalazi u zatvoru, on je…“

-Nažalost, kada su Srbi u pitanju – to se ne poštuje, već se drastično krši i tu nema nikakve slučajnosti – rekao je Petronijević.

-Stanje prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, koji se nalazi u zatvoru u Velikoj Bitaniji, veoma je loše jer je on tamo u zarobljeništvu, a ne u pritvoru, tvrdi to Goran Petronijević, koordinator Pravnog tima za odbranu ratnog zločinca Karadžića.

Petronijević je rekao da su Karadžiću uskraćena elementarna ljudska i zatvorska prava, te da se nad njim sprovodi određena odmazda.

-Pokušavamo na sve načine da zaštitimo njegova prava, pa i angažovanjem tima branilaca iz Engleske. Sve što se tamo događa iznijećemo pred UN. Imamo za to mehanizme i to ćete uskoro vidjeti, kazao je Petronijević za Srnu.

-To što je Karadžiću uskraćeno da ga posjećuju članovi njegove porodice predstavlja strašno kršenje prava, kazao je on.

-Karadžić, prema svim međunarodnim propisima, trebao bi da izdržava kaznu u zemljama poput Grčke, Slovenije ili neke od zemalja EU, koje su sa Haškim sudom potpisale sporazum o prihvatanju osuđenih lica.

-Nažalost, kada su Srbi u pitanju – to se ne poštuje, već se drastično krši i tu nema nikakve slučajnosti, rekao je Petronijević.