Home Novosti BiH OČAJNIČKI ISTUP MILORADA DODIKA NA HAPPY TV: “On kaže da ga ja...

OČAJNIČKI ISTUP MILORADA DODIKA NA HAPPY TV: “On kaže da ga ja ne poštujem i da zato moram da idem u zatvor…“

“Moraće se jednom pitati i Srbija i Hrvatska oko Dejtonskog sporazuma“, rekao je Dodik.

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, rekao je komentarišući proces koji se protiv njega vodi pred Sudom BiH da je riječ o jednoj neobjašnjivoj situaciji.

“Jedan stranac dođe i kaže da ga ja ne poštujem i da zato moram da idem u zatvor i propiše to“, rekao je Dodik gostujući na Happy televiziji.

“Sudije i tužioci u Sarajevu su prihvatili nametanje njegovih odluka. Srbi u Tužilaštvu nisu. To je jedan apsurd“, rekao je Dodik.

-Ja, kao predsjednik Republike, moram da potpišem svaki zakon koji usvoji Narodna skupština Srpske. Mogu da vratim neki zakon Narodnoj skupštini, ali ako ga poslanici ponovo izglasaju, ja kao predsjednik, dužan sam da potpišem taj Ukaz.

Krivični zakon kaže da ako predsjednik ne potpiše Ukaz zaprijećena mu je kazna zatvora od 12 godina, naveo je Dodik.

Dodik je kazao da je neobjašnjivo da neko ko je pravnik može da prihvati da neki stranac donosi i nameće odluke i mijenja zakone.

-Christian Schmidt je u BiH turista te su svi odbili saradnju sa njim – čak i opozicija – osim lidera Narodnog fronta Jelene Trivić. Sve što radi Schmidt upereno je protiv Srba.

Merkelova nije znala šta će s njim, nisu ga oni htjeli. Budući da je on bio njen saradnik, ona ga je poslala ovamo, kaže Dodik.

Komentarišući navode u pojedinim medijima da je tražio da se kao svjedoci u procesu koji se pred Sudom BiH vodi protiv njega pojave predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, Dodik je kazao da su Srbija i Hrvatska potpisnice Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Moraće se jednom pitati i Srbija i Hrvatska oko Dejtonskog sporazuma“, rekao je Dodik.