Home Novosti BiH OGLASIO SE DODIKOV POTRČKO: “Poslije izjave Bisere Turković i Bakira Izetbegovića, mislim...

OGLASIO SE DODIKOV POTRČKO: “Poslije izjave Bisere Turković i Bakira Izetbegovića, mislim da…”

“Izjavom da su “Srbi loš narod” Bakir Izetbegović je samo otvoreno rekao ono što već odavno znamo, a to je da je kompletno bošnjačko rukovodstvo ogrezlo u srbofobiji i mržnji prema svim nebošnjacima”, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Za Bakira Izetbegovića Srbi su, vjerovatno, loš narod zato što devedesetih godina nisu pristali na realizaciju “Islamske deklaracije” njegovog oca Alije Izetbegovića, kojom je BiH trebalo da bude transformisana u “islamsku republiku”, rekao je Kovačević.

On je naglasio da su za Bakira Izetbegovića Srbi loš narod vjerovatno i zato što danas ne pristaju na realizaciju deklaracije SDA prema kojoj u BiH nema mjesta za Srbe i Hrvate, kao ni za Republiku Srpsku.

Kovačević je rekao da su Srbi za Bakira Izetbegovića vjerovatno loš narod i zato što uporno biraju Milorada Dodika za svog lidera, a ne one koji su po njegovoj volji i s kojima bi do mile volje mogao da poništava izbore u Srebrenici sve dok tamo ne bi bio izabran kandidat Bakira Izetbegovića, piše “Srpskainfo”.

– Poslije izjave Bisere Turković, koja je srpski narod uporedila s nacistima, a Milorada Dodika s Adolfom Hitlerom, i poslije izjave Bakira Izetbegovića da su ‘Srbi loš narod’, mislim da samo onim najnaivnijima u Republici Srpskoj i BiH, ali i međunarodnoj zajednici, nije jasno šta je cilj bošnjačkog rukovodstva, a to je BiH bez Srba i Hrvata, BiH bez Republike Srpske i BiH u kojoj samo Bošnjaci donose odluke – zaključio je Kovačević.

(SB)

Previous article„OVO JE NAMIRIVANJE ZA SREBRENICU…“: Panika u Dodikovim redovima zbog odluke CIK-a BiH, za sve optužuju…
Next articleINICIJATIVA “MOJA ADRESA: SREBRENICA”: “Tražimo da CIK smijeni OIK i članove biračkih odbora…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.