Home Novosti Oglasio se glavni srebrenički imam: “Ovo samo potvrđuje da je on fašista…”

Oglasio se glavni srebrenički imam: “Ovo samo potvrđuje da je on fašista…”

U vezi sa odlukom Načelnika Srebrenice Mladena Grujičića da se skinu bajramske čestitke u ovom gradu, izjavu za Faktor je dao Damir efendija Peštalić, glavni imam MIZ Srebrenica.

– Mi smo to postavili, smatrajući da je to normalno, da mi kao institucija Islamske zajednice u Srebrenici možemo javno čestitati Bajram svojim pripadnicima Islamske zajednice i to je baner na kojem samo piše Bajram šerif mubarek olsun. Naš tradicionalni način čestitanja. To je načelniku zasmetalo i on je brzom intervencijom i prijetnjom ljudima koji su ga postavili, vatrogasnoj jedinici naredio da se to skine – kazao je Peštalić.

Pitali smo efendiju Peštalića šta misli o ovom postupku načelnika Grujičića.

-To dovoljno govori o njegovom opredjeljenju. On potvrđuje da je fašista i čovjek koji ne razumije drugog i drugačijeg. Naša borba će se nastaviti. Mi ćemo iskoristiti svoje prostore, svoja dvorišta jer očigledno nam se ne dozvoljava da koristimo javni prostor u gradu koji prema mišljenju načelnika treba da bude samo za ljude pravoslavne vjeroispovijesti. Mi ćemo inicirati da se ovaj slučaj riješi na sjednici Skupštine Općine Srebrenica, da se očituje po ponašanju načelnika Općine – zaključio je Peštalić