Home Novosti BiH OŠTRA PORUKA ĆAMILA DURAKOVIĆA: MAJKE SREBRENICE NISU NI LOPOVI, NI PROFITERKE, NI...

OŠTRA PORUKA ĆAMILA DURAKOVIĆA: MAJKE SREBRENICE NISU NI LOPOVI, NI PROFITERKE, NI BIZNISMENKE

Sramna objava Vjerice Radeta, zastupnice Srpske radikalne stranke (SRS), u kojoj je uvredljivo prokomentarisala vijest o smrti Hatidže Mehmedović, vidno je potresla i Ćamila Durakovića, bivšeg načelnika Srebrenice.

 

Toliko je bio uznemiren zbog takve objave da se javno obratio onima koji ga prate na njegovom profilu društvene mreže “Facebook”.

Duraković je, između ostalog kazao, kako ga nije uvrijedila Vjericina izjava u kojoj ona ističe da je umrla majka Hatidža i zapitala se ko će je ukopati sin ili muž jer, kako reče Duraković, zna se odakle dolazi takvo mišljenje. Više je uznemiren zbog drugog dijela objave u kojem je ona napisala kako je “preminula predsjednica udruženja biznismenki iz Srebrenice”. Još žalosnije je, dodao je Duraković, što su na takvu priču nasjele neke “bh. glave”.

-Citirat ću Emira Hadžihafizbegovića. Kada ga je jedna kolegica pitala šta se desilo u Srebrenici, rekao je da na Akademiji imaju predmet “Mašta”, te joj dao zadatak da zamisli kako bi to izgledalo da joj neko uzme dva sina i da ih nikada više ne vidi?! Od čega bi osoba morala biti da joj ubijete muža, sinove, rodbinu… a da od toga napravi biznis? Kakav je to bolestan um koji može zamisliti da neko može zloupotrijebiti odnosno iskoristiti takvu sudbinu?!

Mi smo ljudi koji imaju srcem dušu, hrabrost… Nemojte padati na priču o satanizaciji naših majki. Nazivaju ih lopovima, profiterkama, biznismenkama…. Znam te žene. Radio sam s njima proteklih 13 godina. S psihološkog aspekta one su prošle veliku traumu, velike gubitke… Nije moguće na svojoj djeci profitirati. Nije moguće tako nešto pomisliti. Bojim se da su neki u našoj zemlji nasjeli na takve priče – kazao je između ostalog Duraković.

 

Obraćanje Ćamila Durakovića pogledajte OVDJE.

(Hayat / ZASREBRENICU.ba)