Home Novosti BiH OŠTRA REAKCIJA DF-a: “Nismo iznenađeni što pojedinci pokušavaju zaustaviti imenovanje Biljane Begović,...

OŠTRA REAKCIJA DF-a: “Nismo iznenađeni što pojedinci pokušavaju zaustaviti imenovanje Biljane Begović, NEĆEMO PODLEĆI PRITISCIMA i odreći se svoje kandidatkinje”

– Jasno je ko generiše atmosferu linča protiv Biljane Begović, ali ostaje nejasno zašto pojedini političari i mediji u svojoj “borbi” koriste jezik mržnje, istovremeno praveći krivično djelo raspirivanja međuetničke, nacionalne i vjerske mržnje.

– Demokratska fronta kao generator parlamentarne borbe za uspostavu građanske države nikada nije, ne broji i nikada neće brojati krvna zrnca svojih simpatizera, članova i funkcionera.

Demokratska fronta je stranka koja ne okuplja Bošnjake, Srbe, Hrvate i ostale, DF je politička partija koja u svojim redovima okuplja građane – Bosance i Hercegovce, sposobne i kompetentne članove društvene zajednice.

Na najvišim političkim pozicijama u DF-u su pripadnici svih etničkih skupina i međuetničke razlike u DF-u se ne prave, one se eliminišu, jer mi želimo državu u kojoj su svi njeni građani, bez obzira na rasu, spol i vjeru, jednakopravni.

Očigledno je da, osim pripadnika destruktivne politike koja dolazi iz Banje Luke i Mostara, postoje i krugovi u Sarajevu kojima odgovora podijeljena i nefunkcionalna BiH.

Nismo iznenađeni što pojedinci i njima bliski mediji pokušavaju zaustaviti imenovanje Biljane Begović za ministricu u Vladi BPK, ali smo razočarani što u toj prljavoj političkoj borbi povrijeđenih ega, neispunjenih ambicija i partikularnih interesa ne biraju sredstva do svog cilja, koji je sve osim javni interes.

Jasno je ko generiše atmosferu linča protiv Biljane Begović, ali ostaje nejasno zašto pojedini političari i mediji u svojoj „borbi“ koriste jezik mržnje, istovremeno praveći krivično djelo raspirivanja međuetničke, nacionalne i vjerske mržnje.

Demokratska fronta neće podleći pritiscima i partikularnim interesima pojedinaca i odreći se kandidatkinje čiji kvalitet potvrđuje CV koji je daleko bolji od onih koji je kritikuju. Ako neko od DF-a očekuje da se odrekne svoje kandidatkinje, jer nekome smeta činjenica da dolazi iz srpskog konstitutivnog naroda, onda nije do kraja upoznat sa misijom i željom DF-a – BiH za sve njene građane.

Bosanskopodrinjski kanton Goražde može se ponositi činjenicom da je među prvima u BiH postao otvorena sredina za sve građane BiH i te vrijednosti danas se trebaju odbraniti u Skupštini BPK Goražde. Uvjereni smo da iza napada na Begović stoje bivši članovi DF-a koji su svoju karijeru nastavili u drugim političkim subjektima, ali u Skupštini BPK manipulacijom i formiranjem Kluba nezavisnih poslanika žele ostvariti dodatnu ličnu korist, zbog čega su i odstranjeni iz ove stranke.