Home Novosti BiH OŠTRA REAKCIJA DRAGANA STEVANOVIĆA: “Neću odgovarati na očekivanu salvu komentara štovalaca lika...

OŠTRA REAKCIJA DRAGANA STEVANOVIĆA: “Neću odgovarati na očekivanu salvu komentara štovalaca lika i dijela druga Željka Komšića…”

“Zbog toga sam, onako naivno, pravdao i koaliranje DF-a sa SDA u prethodnom skupštinskom mandatu, računajući da su to isti ciljevi, samo različiti putevi”, naveo je on.

Nakon sjednice Predsjedništva DF-a na kojoj je odlučeno da se kantonalnim organizacijama daje sloboda za koaliranje dok će se na višim nivoima sačekati ishod bitke za Dom naroda FBiH među prvim se oglasio zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajevo Dragan Stevanović iz SDP-a, piše Ljudski.ba.

-Nerado i vrlo rijetko sam kritikovao poteze rukovodstva DF-a.Ovo, prije svega iz jednog, očito utopijskog mišljenja da će doći vrijeme kada će se sve deklarisane “građanske” i “lijeve” opcije objediniti i pokušati nas osloboditi okova etnonacionalizma, pa da ne dolijevam ulje na vatru.

Zbog toga sam, onako naivno, pravdao i koaliranje DF-a sa SDA u prethodnom skupštinskom mandatu, računajući da su to isti ciljevi, samo različiti putevi.

Danas ne mislim tako. Imaš mogućnost da kreiraš program, imaš mogućnost da formiraš većinu, imaš mogućnost da isključiš SDA i SNSD iz državne vlasti a značajno obuzdaš HDZ ,imaš mogućnost da sa ostalim partnerima (istina ne idealnim ali spremnijim za kakav-takav normalan dijalog) formiraš vlast i ti odlučiš da to nećeš nego ćeš sačekati da vidiš ko će od dva bloka imati većinu pa ćeš mu se priključiti.

Dakle, umjesto kreatora izabereš da budeš priljepak vlasti. Naravno da neću odgovarati na očekivanu salvu komentara štovalaca lika i dijela druga Željka. Ne vrijedi, jer jednostavno oni to ne vide i ne žele da vide, poručio je Stevanović.

(SB)