Home Novosti BiH OŠTRA REAKCIJA ZLATANA BEGIĆA: “Naša borba je čista. Dijelimo se na one...

OŠTRA REAKCIJA ZLATANA BEGIĆA: “Naša borba je čista. Dijelimo se na one koji su prihvatili nametanja i one koji nisu…”

Komentarisao je aktuelne političke prilike na državnom i federalnom nivou, sa fokusom na odluke stranaka “Trojke” i odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Zvaničnik Demokratske fronte i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Zlatan Begić oglasio se danas na svom Facebook profilu. Komentarisao je aktuelne političke prilike na državnom i federalnom nivou, sa fokusom na odluke stranaka “Trojke” i odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Begićevu objavu prenosimo u cjelosti: “Danas se isključivo dijelimo na one koji su PROTIV izmjene izbornih pravila u izbornoj noći, suspenzije ustavnog poretka na 24 sata, produbljivanja višestruke nejednakosti glasa po vjerskoj osnovi, neprovođenja presuda Evropskog suda, diskriminacije ostalih ali i konstitutivnih naroda, protiv političke korupcije i na one koji su to prihvatili i dogovorili radi puke vlasti, tj. na one koji su za demokratiju, vladavinu prava i pravnu sigurnost i one koji su za pravno i političko nasilje.

Sve druge podjele su lažne i služe za umirivanje savjesti. Naša borba za demokratiju je čista, mi ćemo sa njom nastaviti bez obzira na sve izazove, prepreke i prijetnje, što je naše pravo. Politika je prije svega ideja i borba za ideju, a ne samo vlast. Nije problem u onome što mi govorimo već u onome što vi radite”, poručio je Begić.

Previous articleAmbasada SAD-a poslala poruku koja može zabrinuti građane RS-a: Evo šta su rekli o Dodikovoj posjeti Rusiji
Next articleDirektno sa Vildanom: Može li Šemsudin Mehmedović pobijediti Bakira Izetbegovića?
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.