Home Novosti Ova priča iz dijaspore obilazi Balkan: Nevjerovatni hrabri Bosanac Midhat Vukalić spasio...

Ova priča iz dijaspore obilazi Balkan: Nevjerovatni hrabri Bosanac Midhat Vukalić spasio bebu iz zaključanog auta u Sloveniji

Midhat Vukalić iz Sanskog Mosta koji godinama živi u Sloveniji spasio je bebu iz zaključanog auta na benzinskoj pumpi u slovenačkom naselju Vransko.

O drami koja se dešavala, hrabrosti svog supruga i sretnom epilogu za portal Radiosarajevo.ba odlučila je govorili njegova supruga Elvira koja je rodom iz Velike Kladuše.

Evo kako se sve desilo:

‘Na putu prema Ljubljani, suprug je shvatio da vozi na rezervi, međutim, zapričali smo se i tako smo promašili prvu benzinsku pumpu i odlučimo stati na narednoj.

Kada smo došli, ispred nas smo uočili auto i dvije žene koje su panično pokušavale otvoriti vrata. Prišli smo im i tada smo ugledali bebu u sjedalici koja vrišti iz sveg glasa.

Sreća, vlasnici smo autokuće pa muž zna kako otvoriti automobil, priča nam Elvira. Kaže i da žene nisu ‘ništa krive jer kako su izišle iz auta auto se zaključao’.

Dodaje kako mu je pomogao i radnik benzinske pumpe koji se našao u blizini.

Čitava drama je trajala oko pola sata, a Elvira kaže da je prava panika nastala kada su ugledali bebu koja se nikako nije mogla umiriti.

‘Tresli smo se. Kad je moj muž uzeo u naručje, beba se tako umirila kao je neko njen, ne mogu opisati taj osjećaj.

Suprug, iako je djelovao staloženo čitavo vrijeme, tresao se kada se sjeo u naše auto’, govori Elvira.

Na kraju dodaje kako je ubijeđena da ih je vodila neka viša sila i da su s razlogom propustili prvu benzinsku.

‘Iako nisam neki vjernik, uvjerena sam da nas je neka viša sila dovela do tog zaključanog auta i djeteta’, zaključila je.

(bhdijaspora.net)