Home Novosti BiH OVAJ ODGOVOR O ‘TRI PRSTA’ MORATE ČUTI: KAKAV JE TO MINISTAR NEŠIĆ?...

OVAJ ODGOVOR O ‘TRI PRSTA’ MORATE ČUTI: KAKAV JE TO MINISTAR NEŠIĆ? MA, ON JE NEPISMEN ČOVJEK, NEOTESAN

Novoimenovani ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, nakon spornih situacijaa sa dizanjem tri prsta, prvo pred zgradom institucija BiH, pa onda u programu Federalne televizije, pokušao je, doduše bezuspješno, amnestirati ovu svoju provokaciju.

Tako je Nešić, nakon što je izazvao brojne reakcije zvaničnika, ali i građana, koji su ovaj njegov “pozdrav” shvatili uvredljivim u kontekstu njegovog korištenja od strane agresorskih snaga na BiH, na Twitteru pokušao “poentirati”, slobodno možemo reći čudnom objavom.

Očekujem da Kanton Sarajevo uputi protestnu notu UAE i zatraži da u Dubaiju uklone spomenik s tri prsta, posvećen stradalim vojnicima UAE, te da šeiku Muhamedu bin Rašidu el Maktumu zabrane da podiže tri prsta – napisao je Nešić na Twitteru.

Iako ministar, građani ga nikako ozbiljnim ne doživljavaju. Tome u prilog govori i odgovor jednog od slučajno anketiranih u Sarajevu koje smo pitali kako komentiraju Nešićeva tri prsta u glavnom gradu države čiji je sada on ministar.

Kakav je to ministar sigurnosti? Vidim da je on nepismen čovjek. On je stvarno neotesan za moj pojam – kazao nam je ovaj zanimljivi Sarajlija.

(Hayat.ba)