Home Novosti BiH Ovo je Borko koji je prijetio ubistvom odborniku Avdiću: “Ubit ću ga,...

Ovo je Borko koji je prijetio ubistvom odborniku Avdiću: “Ubit ću ga, niko neće odgovarati”

Na Facebook profilu mještanina Općine Milići Borka Trivkovića osvanuo je video u kojem Trivković prijeti smrću odborniku u ovoj općini Muratu Avdiću (SDA).

Trivković u videu koji je emitirao uživo na svom Facebook profilu upućuje pogrdne riječi Avdiću, te pokazuje metak s kojim prijeti da će ga ubiti.

– Evo ga, jedan jedini (metak), pa neka dođe u Miliće da uplati još jedan račun preko reda. Živjet će ovaj narod i poslije ustaša. Ja ga ubijam, niko neće ni za šta odgovarati. Kažem i policiji “ja ga ubio” – čuje se na snimku u kojem Trivković prijeti Muratu Avdiću.

Odbornik u Općini Milići Murat Avdić ističe da je policija privela Trivkovića zbog tog video snimka, te da će Trivković biti krivično gonjen zbog iskazivanja prijetnji.

– Razlog prijetnje je taj što sam ja ovdje odbornik u općini, predstavljam Bošnjake i ne dozovljavam da se Bošnjaci ugrožavaju. Ovakva reakcija vjerovatno proizilazi iz toga, a i za to je zaslužna i trenutna politička situacija i tenzije u Bosni i Hercegovini – kazao je Avdić.

Avdić tvrdi da ne poznaje Trivkovića i da ga nikada u životu nije vidio.

– Osjećam se ugroženo, ali ja imam iskustva u ovakvim situacijama. Međutim, Bošnjaci u ovoj regiji su mnogo uznemireni – ističe Avdić.

Naglašava da je Trivković nakon saslušanja pušten na slobodu.

(Faktor)