Home Novosti BiH OVO MIJENJA KOMPLETNU SITUACIJU: Poruka iz OHR-a: Zbog kršenja Statuta poništava se...

OVO MIJENJA KOMPLETNU SITUACIJU: Poruka iz OHR-a: Zbog kršenja Statuta poništava se prvi krug glasanja za gradonačelnika Mostara

Mora se provesti tajno glasanje

Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, oglasio se pismom u kojem daje instrukciju kojom se prvi krug izbora za gradonačnika Mostara praktično poništava.

– Međutim, sada sam nažalost prisiljen intervenirati kako bih podsjetio gradske vijećnike da će se izbori za gradonačenika Grada Mostara morati provesti u skladu sa Statutom Grada Mostara, a naročito u skladu sa stavom 1. člana 36. Statuta, kojim se predviđa da su izbori u Gradskom vijeću tajni ukoliko ovom Statutom nije drugačije utvrđeno, stoji u pismenom obraćanju Valentina Inzka.

Ovo znači da će se ponovo morati organizirati prvi krug glasanja gdje će vijećnici tajno birati između Irme Baralije, Zlatka Guzina i Marija Kordića.

Previous articlePOLITIČKA ANALITIČARKA IVANA MARIĆ: “U Mostaru se neće ništa desiti bez kontrole Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, SDA UVIJEK IZVUČE DEBLJI KRAJ”
Next articlePanika na političkoj sceni u RS-u: Može li Valentin Incko nametnuti zakon o zabrani negiranja genocida u BiH
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.