Home Novosti BiH PANIKA U DODIKOVIM REDOVIMA: „Amerikanci i Britanci krenuli su na opasnu provokaciju...

PANIKA U DODIKOVIM REDOVIMA: „Amerikanci i Britanci krenuli su na opasnu provokaciju u BiH, sasvim smišljeno pokrenuvši…“

Naveo je da su Srbi morali da izvuku pouku iz svoje historije.

Amerikanci i Britanci krenuli su na opasnu provokaciju u BiH, sasvim smišljeno pokrenuvši krivično gonjenje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, rekao je za Rusku gazetu Draga Mastilović, blizak Miloradu Dodiku.

Kazao je da njima smeta što Banja Luka nije podržala antirusku histeriju Zapada u uslovima formiranja novog svjetskog poretka.

– S tim u vezi, Anglosaksonci su ponovo pokušali da unište institucije Srpske koje obezbeđuju samu mogućnost opstanka Srba na ovim otvorenim prostorima – istakao je Mastilović za Rusku gazetu.

Naveo je da su Srbi morali da izvuku pouku iz svoje historije.

– Mi nemamo prijatelje na Zapadu, već situacione partnere za period kada to odgovara njihovim interesima. Trebalo bi da nam bude kristalno jasno da od u momentu Dejtonskog mirovnog sporazuma, postojani su stalni, ponekad zakulisni i perfidni, a ponekad otvoreno neprijateljski i agresivni pokušaji da se “bez krvoprolića obmanu Srbi” i uništi institucionalni okvir Republike Srpske, koji je jedina garancija za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima, naveo je Mastilović.

KO JE ČOVJEK KOJI BRANI DODIKA?
Podsjetimo, bivši dekan Filozofskog fakulteta na Palama Draga Mastilović akontacije za službena putovanja u zemlji i inostranstvu isplaćivao je prije izdavanja naloga i rješenja o upućivanju na službeni put, pokazuje izvještaj Glavne službe za reviziju RS.

Zbog ove i još niza drugih zamjerki Mastilović je pred sam istek mandata od revizora dobio mišljenje sa rezervom za finansijske izvještaje visokoškolske ustanove na čijem je čelu.

„Kod odobravanja i obračuna troškova službenog puta putni nalozi ne sadrže datume kada su podneseni na obračun, te isti nisu pravdani u roku od sedam dana nakon završetka službenog putovanja. Navedeno nije u skladu sa Odlukom o visini naknade troškova za službena putovanja u zemlji i inostranstvu za zaposlene u RS“, navodi se u revizorskom izvještaju.

Pored toga, revizori su ustanovili da su nabavke knjiga, konvektora za grijanje, mašina i uređaja, proizvodno uslužnog inventara i auto guma u vrijednosti od 7.397 KM izvršene mimo procedura i suprotno zakonu o javnim nabavkama.„Revizijskim ispitivanjem utvrđeno je da popis imovine i obaveza nije organizovan i izvršen u skladu sa pravilnikom, jer nije izvršeno usklađivanje knjigovodstvenog stanja sa stvarnim stanjem imovine i obaveza“, navodi se u izvještaju.

Previous articleOŠTRA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Od Milanovića me ne bi iznenadilo da odlikuje Karadžića i Mladića”
Next articlePROFESOR DANIEL SERWER: „Ne zaboravimo činjenicu da je Srbija mobilizirala vojsku na najviši nivo…“
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.