Home Novosti BiH Patrijarh Irinej iskoristio pravoslavni praznik za slanje poruka mržnje: “Za Srbiju i...

Patrijarh Irinej iskoristio pravoslavni praznik za slanje poruka mržnje: “Za Srbiju i Republiku Srpsku ne smiju i ne treba da postoje GRANICE…”

Patrijarh Irinej poručio je da ne postoje granice za Srbiju i Republiku Srpsku, kao i da one i ne smiju i ne treba da postoje jer je riječ o jednom narodu, koji govori jedan jezik i sve što ima od vrijednosti, to mu je zajedničko.

Patrijarh Irinej je nakon sastanka sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Patrijaršiji SPC u Beogradu rekao da ga raduje što se Republika Srpska održava pored mnogih iskušenja i nevolja, zahvaljujući mudrosti ljudi koji vode Republike Srpske odolijevaju svim iskušenjima i naglasio da se nada da će tako biti i u budućnosti.

“Znam da je bilo dosta nevolja, znam da je gospodin Dodik dao veliki doprinos i otklonio mnoge sumnje. Nadam se da će tako i biti, da će dok je gospodina Dodika Republika Srpska postojati, a nadam se da će poslije biti dostojnih nasljednika koji će nastaviti politiku koju je on sprovodio”, rekao je patrijarh Irinej. Patrijarh je rekao da je Republika Srpska neodvojiva od “srpskog centra” On je na ovaj način iskoristio pravoslavni praznik da uputi provokativne poruke prema Bosni i Hercegovini. Irinej i njegovo društvo ne znaju ni da praznuju bez slanja poruka mržnje.