Home Novosti Pjevačica priznala: “Meni jesu roditelji bili muslimani, ali roditelje nisam mogla da...

Pjevačica priznala: “Meni jesu roditelji bili muslimani, ali roditelje nisam mogla da biram, vjeru sam promjenila. Meni je Srbija sve pružila”

– Ona je mlada otišla iz ovog mjesta, trbuhom za kruhom je otišla za Srbiju. Poznavao sam i njenog oca Redžu, on je bio fin i tih čovjek – rekao je komšija Nadinih roditelja.

Pjevačica Nada Topčagić rođena je u Tarevcima u blizini Modriče, a njen sugrađanin Nahdet sada je za srbijanske medije otkrio nepoznate detalje o njoj.

Prema tvrdnji Nahdeta Sulejmana Salke, mještanina Tarevca, oni su ponosni na svoju poznatu sugrađanku, ali joj samo zamjeraju što ih ne posećuje odavno.

– Upoznao sam Nadu 2008. godine, kada joj je majka bila u bolnici. Imao sam radnju u centru, u koju je ona redovno dolazila kako bi kupovala potrebne namirnice. Moram joj zamjeriti što majci nije posvetila više vremena i njege, a toliko je opjevavala. Ona je mlada otišla iz ovog mjesta, trbuhom za kruhom je otišla za Srbiju. Poznavao sam i njenog oca Redžu, on je bio fin i tih čovek. Talenat za pjevanje pokazala je još u srednjoj školi, a naslijedila ga je od porodice sa očeve strane. Nada je ovdje imala jednu veliku ljubav, njena prva ljubav bila je odavde, moj rođak. Kada je odlučila da ode u estradne vode, on to nije podržao, pa su se rastali. Ona kada je čula da se on ženi, dolazila je u Modriču, bila je ovde pijana i razočarana – rekao je Salko.

On je potom ispričao da je Nadina majka Hamida do smrti živjela u kamp-prikolici.

– Naravno da samački život nikako nije dobar, sigurno da ni njihovoj majci nije prijao. Almasa, Nadina sestra, počela je da gradi kuću još prije rata, koja i dalje nije završena. Ona živi u Njemačkoj, dolazila je ovdje na nekoliko dana sa kamp-kućicom, u Zenici ima još dvije kuće. Njihova majka Hamida posljednje dane provela je ovde na placu u kamp-kućici, tu je živjela godinama pred smrt. Moram da zamjerim mojoj prijateljici i sugrađanki Nadi što ocu Redži nije podigla grob. Mislim da je njen otac bio jako fin čovek i da je to zaslužio i da se Nada neće – iskreno je rekao Sulejman za “Kurir” i nastavio:

– Nadina majka Hamida je vojlela je da ima mačke. Bila je okružena životinjama, uvijek ih je hranila. Slabo je Nada obilazila ovaj kraj, sem tih deset dana pred njenu smrt. Ima tu pjesmu i spot o majci, a mi koji smo ovdje znamo da joj se malo posvetila, mislim da je trebalo više pažnje da joj posveti. Iskoristio sam priliku kada je bila ovdje da je pitam da zapjeva Tarevcima, ona je tada rekla hoću, dogovorićemo se, ali na tome je ostalo – dodaje on.

Nada Topčagić je za “Kurir” potvrdila da je njena majka živjela u kamp-kućici.

– Meni tadašnji hodža nije dozvolio da sahranim oca kako ja želim, već pod njihovim uslovima i cijenama. To je tada za mene bilo neprihvatljivo, a kako sam čula, oni su imali dil sa kamenorezačkom radnjom. Ja i ne znam gdje je moj otac tačno sahranjen, orijentisala sam se ranije po četiri šljive, kojih danas više nema. Ime nikada nisam mijenjala, kada sam ja rođena, u selu su bile svega tri ili četiri Nade. Meni jesu roditelji bili muslimani, ali roditelje nisam mogla da biram, vjeru sam promijenila. Meni je Srbija sve pružila – kazala je pjevačica.

Previous articleBOSANAC NA PRAGU ULASKA U BUNDESTAG, PRVI PUT ZA BH. MEDIJE: “Christian Schmidt i Adis Ahmetović mogu mnogo uraditi za BiH”
Next articlePodnesen prijedlog za smjenu Ćamila Durakovića: Optužen da je omalovažavao Milorada Dodika
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.