Home Archive Pokazao pravo lice: Skandalozne poruke Aleksandra Vučića iz Brisela – “Makedonka i...

Pokazao pravo lice: Skandalozne poruke Aleksandra Vučića iz Brisela – “Makedonka i dvoje stranaca, zajedno sa muslimanima…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će večeras na neformalnoj radnoj večeri u Briselu prvo ukazati na kritike koje je iznio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik povodom zastupljenosti članova tog tijela, na toj večeri.

Upitan da prokomentariše pismo Dodika predsjedniku Savjeta EU Charlesu Michelu u kojem navodi da je BiH neravnomjerno prisutna u Briselu, rekao da je potpuno u pravu.

“Tačno je da sam, kada sam poslednji put bio u Briselu, slušao trojicu predstavnika BiH. Kada je Dodik predsjedavajući onda sve trojica treba da govore, a kada nije onda je dovoljan samo jedan predstavnik, samo da Dodika ne bi vidjeli”, kritikovao je on.

Rekavši da će prvo biti to na šta će da ukaže, upitao je šta će da mu kažu – ništa.
Podsjetio je da je osnov postojanja BiH Dejtonski sporazum, a da međunarodna zajednica kaže da dejtonska uredba govori o zastupljenosti stranaca u tom sudu.

“To je bilo predviđeno za pet godina, a prošlo je 25 godina. Trebalo je da budu izabrane sudije, a ne Makedonka i dvoje stranaca, zajedno sa muslimanima donose presudu da imovina predmet restitucije pripadne BiH, a ne RS”, kazao je Vučić.

Ukazao je da će poslije ovog doći na red šume, voda, pa vrtići i škole, i da poslije toga neće postojati pravo na jezik kao u Crnoj Gori.

(SAFF.ba)