Home Novosti BiH Pokrenuta kampanja bojkota proizvoda iz Mađarske: “Orbane, što si mastio, mastio si”

Pokrenuta kampanja bojkota proizvoda iz Mađarske: “Orbane, što si mastio, mastio si”

Nakon izjava mađarskog premijera Viktora Orbana, ikone desničarske Europe i saveznika člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika da je “izazov sa Bosnom i Hercegovinom kako integrirati zemlju za dva miliona muslimana” u Europsku uniju (EU), na društvenim mrežama je sinoć pokrenuta kampanja bojkota mađarskih proizvoda za našoj zemlji.

Među prvima je glas digao univerzitetski profesor iz Zenice, prof. dr. Dženan Skelić, profesor na Filozofskom fakultetu u Zenici.

“Mađarski predsjednik je neprimjerenim izjavama o bosanskim muslimanima jasno iskazao neprijateljstvo prema BiH! Čim vidite bar kod 599 na proizvodu, gledate u Orbanove proizvode koji financiraju njegov fašizam: Floriol, Dr. Oetker itd… Budimo napokon samosvjesni i odgovorni! Domoljublje se ne iskazuje riječima već djelom! Bosna ima preko 10 miliona ljudi u dijaspori diljem svijeta koji mogu srušiti mađarsku ekonomiju bojkotom njihovih proizvoda!”, napisao je Skelić.

Na društvenim mrežama brojni od sinoć prenose prof. Skelića.

“Bojkot Orbana”;

“Što si mastio, mastio si”;

“Pozivamo Vas da se javno izvinite Bosancima i Hercegovcima”;

To su samo neke od poruka koje se mogu naći na društvenim mrežama.

Podsjetimo, posljednjih dana došlo je do snažnih reakcija iz Bosne i Hercegovine i regije na rasističke izjave premijera Orbana.

Viktor Orban, kako ja ranije najavljeno, trebao bi 25. januara 2022. posjetiti Bosnu i Hercegovinu.