Home Novosti BiH POKRENUTE PROCEDURE ZA RAZRJEŠENJE MEMIĆA: Evo koga je Bećirović nominirao za ambasadora...

POKRENUTE PROCEDURE ZA RAZRJEŠENJE MEMIĆA: Evo koga je Bećirović nominirao za ambasadora Bosne i Hercegovine u Maleziji

Bećirović je zatražio da se hitno zakaže vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi se i zvanično donijela odluka o razrješenju dosadašnjeg i imenovanju novog ambasadora.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović je i formalno dovršio sve pripremne aktivnosti te pokrenuo proceduru u vezi sa razrješenjem ambasadora Bosne i Hercegovine u Maleziji Senaida Memića, koji je osumnjičen za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja dok je bio na funkciji općinskog načelnika Ilidže.

“U tom smislu Bećirović je u paketu predložio i razrješenje dosadašnjeg ambasadora u Maleziji Senaida Memića i imenovanje novog ambasadora u toj zemlji”, kazao je Feni Alija Kožljak, šef Bećirovićevog kabineta.

Istovremeno, Bećirović je zatražio da se hitno zakaže vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi se i zvanično donijela odluka o razrješenju dosadašnjeg i imenovanju novog ambasadora.

Kožljak je u tom kontekstu precizirao kako je za ambasadora Bosne i Hercegovine u Maleziji Bećirović nominirao dr. Edina Jahića.

Dodao je kako se radi o kompetentnoj osobi, doktoru nauka i čovjeku koji se školovao i diplomirao u glavnom gradu Malezije – Kuala Lumpuru, te vrsnom profesionalcu s velikom međunarodnim iskustvom koji je radio u Evropskoj komisiji, Evropskoj uniji, Ujedinjenim nacijama…

“S obzirom na to da očekujemo da će se vanredna sjednica Predsjedništva BiH zakazati vrlo brzo, vjerovatno, u narednih dva dana, očigledno da je član bh. Predsjedništva Denis Bećirović u rekordnom roku sve pripremio, donio odluku o razrješenju i nominirao novog ambasadora za Maleziju”, kazao je Kožljak.

Previous articleVOJIN MIJATOVIĆ O SVEMU POMALO: “Hiljadu puta sam rekao, kada bi mjesec dana ignorisali Dodika on bi se…”
Next articleNENAD STEVANDIĆ UZBURKAO DUHOVE: „Republika Srpska ima crvenu liniju, razlog za odcjepljenje je…“
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.