Home Novosti POLITIČKI RAT IZMEĐU BOŠNJAČKIH KANDIDATA U SREBRENICI: Muhamed Avdić uputio vrlo oštro...

POLITIČKI RAT IZMEĐU BOŠNJAČKIH KANDIDATA U SREBRENICI: Muhamed Avdić uputio vrlo oštro otvoreno pismo Hamdiji Fejziću

“Neka se konačno dogovore o onome što jedni o drugima misle, mi ove njihove priče slušamo već godinama unazad”, stoji u pismu.

Jedan od kandidata za načelnika Srebrenice, Muhamed Avdić, uputio je vrlo oštro otvoreno pismo Hamdiju Fejziću.

Fejzić se za ove Lokalne izbore prijavio kao nezavisni kandidat. Njegovu kandidaturu Centralna izborna komisija prihvatila je.

Avdićevo pismo objavljujemo u cjelosti:

“Poštovani Hamdija Fejziću,

Pišem prije svega kao građanin Srebrenice, ne kao političar ili protukandidat na izborima za mjesto načelnika Općine Srebrenica

Kasno je se Ćamil Duraković sjetio da Vam da podršku. Podršku jedan drugom ste trebali da pružate u ključnom periodu, a taj period je bio 2012.-2016. godine, kada ste i Vi i Ćamil Duraković bili na značajnim pozicijama. Da Vas podsjetim zbog javnosti, Ćamil je bio načelnik Općine Srebrenica, a Vi ste bili potpredsjednik Skupštine Općine Srebrenica i predsjednik SDA Srebrenica.

Imali ste obavezu prema glasačima koju su Vas birali da uradite sve i pripremite se za izbore 2016. godine kako ne bi izgubili većinu u SO Srebrenica i načelničko mjesto. Nažalost, u tom periodu ste odlučili da pokazujete snagu jedni drugima rušeći probosansko jedinstvo. Organizovali ste proteste jedni drugima, na iste dovodili pripadnike VRS-a i nosili transparente ‘Hamdija idi u Vogošću’, to je bilo bolno svima nama koji živimo u Srebrenici a danas jedni drugima dajete podršku.

Kasno su se sjetili Alija Tabaković i Damir Peštalić da Vam daju podršku za kandidaturu za načelničko mjesto na ovim izborima. Podršku su Vam trebali dati 2016. godine i da radite zajedničkim snagama na pripremi izbora 2020. godine , a ne da Vas proglašavaju izdajnikom i da Vam iz imena brišu prvo slovo asocirajući da pripadate drugom narodu. Nažalost, iz Islamskog centra Srebrenica otišle su ružne poruke u svijet, najgora od njih je Vaš napad na državnog ministra Osmanovića.

Ovo je samo dio Vaših međusobnih narušenih odnosa motivisanih ličnim interesima ko će obnašati određenu funkciju, a ne hoće li biti bolje građanima Srebrenice.

Smatram da je kasno. Nemojte nas ubjeđivati kako ste jedinstveni kad ni sami sebe niste ubjedili u to, već je u pitanju samo Vama znani interes.

Mnoge poruke su ostale nedorečene, ona 2015. godine od tadašnjeg načelnika gosp. Durakovića o odlasku Hamdije u Vogošću i ova iz 2024. godine o tome da je najbolji kandidat. A u prošlosti je i predsjednik današnje lokalne SDA Srebrenica govorio o Hamdiji kao onome ko ruši probosansko jedinstvo, a danas govori o patriotizmu Hamdije.

Neka se konačno dogovore o onome što jedni o drugima misle, mi ove njihove priče slušamo već godinama unazad.”, stoji u pismu.