Home Novosti BiH PONOVO LOŠE VIJESTI ZA BH. DIJASPORU/ Wizz Air ukida još jednu liniju...

PONOVO LOŠE VIJESTI ZA BH. DIJASPORU/ Wizz Air ukida još jednu liniju iz Tuzle: Ove zime će imati tek 10 sedmičnih letova

Kompanija ima i jedno povećanje. Od 29. oktobra povećava Memingem sa tri na četiri sedmična leta (u augustu leti šest sedmičnih letova)

Kompanija “Wizz Air” i dalje reže broj svojih linija iz Tuzle. Oni su uklonili veliki broj linija i spali na tek četiri linije u septembru.

Sada “Wizz Air” reže i (Frankfurt) Hahn. Kompanija ovu liniju tokom ljeta leti pet sedmičnih letova, ali od 1. septembra liniju smanjuje na dva leta, da bi je 30. doktobra potpuno ukinula, prema podacima avioportala “Zamaaero”.

Kompanija ima i jedno povećanje. Od 29. oktobra povećava Memingem sa tri na četiri sedmična leta (u augustu leti šest sedmičnih letova).

Kompanija je ovog ljeta imala čak 48 sedmičnih letova, ali ove zime će imati tri leta za Basel, tri leta za Dortmund i 4 leta za Memingem. Tek 10 sedmičnih letova.

Prošle zime “Wizz Air” je obavljao 34 sedmična leta za Tuzlu na 14 linija, prenosi “BiznisInfo”. Ovo je 24 letova i 11 linija manje nego prošle godine, navodi “Zamaaero”.

Previous articleSKANDALOZNA ODLUKA: Ko je Nenadu Nešiću naredio da iznenada promijeni izjavu o Danu žalosti u BiH?! (FOTO)
Next articlePročitajte 16 zahtjeva koje je Benjamina Karić objavila na protestima u Sarajevu
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.