Home Novosti BiH PONOVO SE OGLASIO FADIL NOVALIĆ: “Svi me pitaju da li je moguće...

PONOVO SE OGLASIO FADIL NOVALIĆ: “Svi me pitaju da li je moguće da sam presuđen na osnovu ukinutog zakona. Evo dokaza da jeste…” (FOTO)

Sud BiH objavio konačnu presudu Fadilu Novaliću i drugima: Žalba nije dozvoljena
Sud BiH objavio konačnu presudu Fadilu Novaliću i drugima: Žalba nije dozvoljena

Ubrzo po objavljivanju presude, oglasio se i Novalić na svom Facebook profilu. Navodi da se se odlučio oglasiti zbog velikog broja upita da li je zaista moguće da je presuđen na osnovu zakona koji više nije snazi.

Sud Bosne i Hercegovine objavio je danas konačne presudu Fadilu Novaliću i drugima na svojoj web stranici. U dokumentu koji ima 416 strana, nalaze se transkripti iskaza osuđenih Fadila Novalića, Fikreta Hodžića i Fahrudina Solaka, kao i oslobođene Jelke Miličević te brojnih svjedoka iz ovog predmeta.

Ubrzo po objavljivanju presude, oglasio se i Novalić na svom Facebook profilu. Navodi da se se odlučio oglasiti zbog velikog broja upita da li je zaista moguće da je presuđen na osnovu zakona koji više nije snazi. Njegov Facebook post prenosimo u cjelosti:

“Dragi moji prijatelji,Zbog velikog broja vaših upita i upita pravnika da li je stvarno moguće da sam presuđen na osnovu zakona koji više nije snazi odlučio sam da se očitujem i po tom pitanju.DA, MOGUĆE JE!Kao dokaz, objavljujem vam dio iz svoje presude i Službeni list koji potvrđuje prestanak važenja ovog zakona 20.06.2005. godine.Ovo je i potvrda same definicije montiranog procesa. Svjedočimo jednoj sudskoj farsi čiji je ishod unaprijed određen. Sigurno svi primijetite da većina medija koja je aktivno učestvovala u kreiranju i raspirivanju ove pravne skalamerije ne smije čak ni moje demante da prenese.Ali vaša ogromna podrška je najveći garant da ću iz ove borbe izaći kao pobjednik. Hvala vam”, poručio je Novalić i podijelio dokaze za svoje tvrdnje.