Home Novosti BiH PORUKA ĆAMILA DURAKOVIĆA: Vlasti RS-a provode dehumanizaciju Bošnjaka

PORUKA ĆAMILA DURAKOVIĆA: Vlasti RS-a provode dehumanizaciju Bošnjaka

Ćamil Duraković

Lider Pokreta “Odgovor” i kandidat za potpredsjednika Republike Srpske Ćamil Duraković poručio je danas da je najavljeno donošenje zakona koji će ćirlicu učiniti ‘glavnim pismom u RS-u’ još jedna populistička poruka Saveza nezavisnih socijaldemokrata te da je to nastavak privikavanja javnosti na diskriminaciju Bošnjaka i bosanskog jezika na području tog bh. entiteta.

“Premijerka RS-a Željka Cvijanović koristi priču o ćirilici kao još jednu provokaciju, koja treba skrenuti pažnju sa promašene ekonomske politike i privrednog kolapsa u RS-u”, poručio je.

Duraković je naglasio da niko ne reaguje na te stvari više te da bošnjački političari šalju oštre osude i da se tu priča završava.

“Vlast u RS-u želi potpuno dehumanizirati Bošnjake, kontinuirano potvrđuju da ničim ne uvažavaju naše želje, ideje, inicijative i naša prava. To je jedna od prvih faza novog genocida, te zbog toga svjetska javnost mora pratiti rasplet ovog stanja prije eskalacije”, zaključuje Duraković, saopćeno je iz Pokreta “Odgovor”.