Home Novosti BiH Poslije ovoga nema popravnog ispita / Mijatović: U Neumu je u toku...

Poslije ovoga nema popravnog ispita / Mijatović: U Neumu je u toku posljednji čin namjere da se BiH podijeli na tri dijela – Bh. političari su ucijenjeni

Ukoliko se iscrpe svi legitimni načini, SDP BiH mora izvesti građane BiH na ullicu i spriječiti podjelu države, rekao je Mijatović

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, oglasio se na svom Facebook profilu povodom pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH, koji se ovih dana održavaju u Neumu.

Kako kaže Mijatović, u Neumu je u toku posljednji čin namjere da se ova država podijeli na tri dijela. Ukoliko se to desi, prema Mijatovićevim riječima, BiH više nema ni promil šanse da postane normalna zemlja.

Poručio je da je svako, ko prihvati etničku podjelu BiH, izdajnik.

Objavu Vojina Mijatovića ovim putem prenosimo u cijelosti:

– U Neumu je u toku posljednji čin namjere da se naša država podijeli na tri dijela. Ukoliko se uspije u toj namjeri, više nema promila šanse da postanemo normalna država poput svih europskih zemalja.

Ukoliko se to dogodi BiH nikada neće postati članica EU i definitivno više nema šanse za građansku državu koja znači jednako pravo za svakog čovjeka. Sve ovo predstavlja konačni obračun između etnonacionalizma i liberalne demokratije.

Čast rijetkim izuzecima, u Neumu je 80% bh političara koji su ucijenjeni decenijskim kriminalom i korupcijom, spremnih da zbog svog opstanka na slobodi ili uspona u karijeri dozvole podjelu države na anti-europskim vrijednostima.

Bez dileme svako ko prihvati podjelu BiH na etničkim principima je izdajnik. Svako ko prihvati podjelu BiH na etničkim principima je stao na stranu kriminala i buržoazije i izdao građane BiH.

SDP BiH je više nego ikada državnički rekao dosta više, a naša obaveza je sljedeća: Nastaviti lobirati širom svijeta protiv podjele države!

Onemogućiti na sve legitimne načine da bilo koji prijedlog koji znači podjelu države dođe u Parlament. Ukoliko se iscrpe svi legitimni načini, SDP BiH mora izvesti građane BiH na ullicu i spriječiti podjelu države!

Sve sem ovoga je šuplja priča, besmislene političke analize i bolesne političke ambicije ostavljamo onima koji ne vide šumu od drveta, ovo je momenat kada se daje sve za državu i građane, poslije ovoga nema popravnog ispita, zaključio je Mijatović.