Home Novosti BiH POTPREDSJEDNIK PDP-a IGOR CRNADAK RASKRINKAO DODIKA: “Lažni predsjednik RS-a i SNSD glume...

POTPREDSJEDNIK PDP-a IGOR CRNADAK RASKRINKAO DODIKA: “Lažni predsjednik RS-a i SNSD glume humaniste, a najavljuju veće cijene struje!”

Crnadak je podsjetio da je SNSD bio kategorično protiv principa „jedan čovjek – jedna budžetska plata“:

– Кada sam prije dva dana rekao da lažnom predsjedniku Republike Srpske i njegovom SNSD-u ne vjerujem da će njihovi poslanici koji obavljaju duple funkcije koje se plaćaju iz budžeta morati da se odreknu jedne, mislio sam da će tom lažnom pričom zamajavati narod bar neko vrijeme. Trebalo je samo dva dana da se pokaže da sam, nažalost, bio u pravu – rekao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak je podsjetio da je SNSD bio kategorično protiv principa „jedan čovjek – jedna budžetska plata“:

– Ova inicijativa nije proizvod njihove politike, još manje dobrih namjera, što se i pokazalo, nego dio PDP-ovog Programa obnove Republike Srpske. U prethodne četiri godine SNSD je bio kategorično protiv toga da se ovaj princip ozakoni. Više od polovine njihovih poslanika su primali plate po dva ili više osnova iz budžeta i bilo je iluzorno vjerovati da je u SNSD-u odjednom proradila savjest – rekao je Crnadak.

On kaže da je obrazloženje da oni koji obavljaju duple funkcije, a to ni po kojem osnovu ne moraju, trebaju dio primanja davati u humanitarne svrhe krajnje licemjerno i bezobrazno.

– Šta ih obavezuje da se odriču primanja? Šta ih obavezuje da prikažu odricanja od primanja? Ništa. Humanitarni rad je dobra volja svakog pojedinca, a neki osnovni red je da se time ne hvali, posebno kada se humanost glumi tako što dijele iz narodnog budžeta. A riječi lažnog predsjednika da se primanja mogu donirati nekoj porodici da plati struju posebno su podmukle i bezobrazne, ako uzmemo u obzir da su prije nekoliko dana najavili upravo povećanje cijene električne energije – poručio je Crnadak.

(SB)