Home Novosti PREDSJEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ U „ĆIRILICI“: „Znam kakve su sankcije prema vrhu...

PREDSJEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ U „ĆIRILICI“: „Znam kakve su sankcije prema vrhu Republike Srpske; Koji to dobar put imate između Sarajeva i Srba…”

Vučić je kazao da su on i Radoičić Kurijeva noćna mora, te da nema govora o saradnji potpredsjednika Srpske liste i kosovskog premijera.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, u emisiji „Ćirilica“, kazao je da Srbi sve teže žive na Kosovu i Metohiji, te da postoji nečija dozvola za njihovo hapšenje od strane Kosovske policije.

Vučić kaže da zna kakve su sankcije prema Milanu Radoičiću, Aleksandru Vulinu, vrhu Republike Srpske, ali da ne zna koje su sankcije uvedene kosovskom premijeru Albinu Kurtiju, kojeg je nazvao iracionalnim političarem koji želi da bude „novi Enver Hodža“.

Kazao je da je Kurtijev san ujedinjenje Kosova i Albanije, te da mu fali ratna biografija.

Dodao je da je objavljeno više od 20.000 tekstova u kojima su on i njegov brat Andrej povezivani s aferom Jovanjica, te da ne postoje dokazi za uvođenje sankcija Vulinu.

On tvrdi da su sankcije uvedene po principu „Šolak objavio u novinama, mi uveli sankcije“, te rekao da su mnogi „beogradski mediji“ učestvovali u kriminalizaciji sjevera Kosova.

„Radoičić nije cvjećka ni akademik“, rekao je Vučić i naveo da su on i Radoičić Kurijeva noćna mora, te da nema govora o saradnji potpredsjednika Srpske liste i kosovskog premijera.

O ODNOSIMA SA SARAJEVOM I BANJOM LUKOM
-Uvijek su htjeli loše odnose između Bošnjaka i Srba. Koji to dobar put imate između Sarajeva i Srba? Koji smo to most imali, jedan preko Save, jedan preko Drine.

Bošnjačka elita to ne želi, srpska stvarna elita to želi, kao što imamo odnose sa Banjalukom, Bjeljinom, kazao je Vučić.