Home Novosti BiH PRIMITIVAN NA KVADRAT: Dodik izazvao novi skandal u Predsjedništvu BiH pred sastanak...

PRIMITIVAN NA KVADRAT: Dodik izazvao novi skandal u Predsjedništvu BiH pred sastanak sa Palmerom

Kako se vidi na snimku kojeg su zabilježile kamere, Dodik je odbio stati pored zastave Bosne i Hercegovine, te to mjesto ustupio Palmeru.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je u svome kabinetu dočekao ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Erica Nelsona, zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Matthewa Palmera, direktoricu Evropske službe za vanjske poslove za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju Angelinu Eichhorst te šefa Delegacije Evropske unije u BiH Johanna Sattlera a kada je došlo vrijeme za zvanično fotografisanje, Dodik je odbio da stane pored zastave države koju predstavlja.

Kako se vidi na snimku kojeg su zabilježile kamere, Dodik je odbio stati pored zastave Bosne i Hercegovine, te to mjesto ustupio Palmeru.

Play Video

Dodik je za danas za 15:30 sati zakazao konferenciju za novinare u sjedištu Vlade Republike Srpske.

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se danas ponaosob sa Palmerom i i Eichhorst, dok su sva tri člana Predsjedništva BiH imali zajednički sastanak sa Palmerom i Eichhorst u 13 sati.

(N1)

Previous articleDetalji sastanka u Predsjedništvu BiH: Komšić institirao na 14 prioriteta EU i presudama iz Strazbura, Palmer i Eichhorst kazali da nema argumenata protiv takvog stava
Next articlePRECIZNA PORUKA AMERIČKE AMBASADE BH. POLITIČARIMA: “Mi smo spremni da vam pomognemo, ali…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.