Home Novosti PROCJENJUJE SE ŠTETA: Bujica u Srebrenici poplavila stambenu zgradu

PROCJENJUJE SE ŠTETA: Bujica u Srebrenici poplavila stambenu zgradu

Usljed jakog pljuska došlo je bujičnih poplava u neposrednoj blizini Doma zdravlja u Srebrenici, a voda je poplavila i stambenu zgradu.

Jak pljusak praćen grmljavinom pogodio je danas popodne gradsko područje Srebrenice, dok je u okolini, prema Memorijalnom centru Potočari pala tek pokoja kap kiše, izvještava N1.

Usljed jakog pljuska došlo je bujičnih poplava u neposrednoj blizini Doma zdravlja u Srebrenici, a voda je poplavila i stambenu zgradu.

Još nisu sanirana ni dva klizišta u samom gradu nastala prije nekoliko dana, a već se javljaju nova.

Detaljnije informacije o nastalim štetama će biti poznate narednih dana.

Inače, zbog pljuskova i grmljavine na području istočne Hercegovine, sjeverozapadne i istočne Bosne, a u ostalim dijelovima usljed grmljavine na snazi je žuti meteoalarm.

Pljuskovi sa grmljavinom prognozirani su za područje banjalučke, fočanske, prijedorske, trebinjske i višegradske regije.

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće”, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Grmljavine se očekuju na području bihaćke, livanjske, mostarske, sarajevske i tuzlanske regije.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne preovladava pretežno vedro vrijeme. U ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i jugoistočnim područjima Bosne su zabilježeni lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom.

Previous articleUZBUNA U SRBIJI/ JAVNE LIČNOSTI U SRBIJI USTALE PROTIV VUČIĆA: Na današnjim protestima u Beogradu govorit će Bjelogrlić, Kesić, Ivanović…
Next articleTužno je kako školarci u RS-u slave maturu: Jedan dječak na fotografiji ipak uljeva nadu
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.