Home Novosti BiH PROCURIO SNIMAK DODIKOVOG SKANDALA U PREDSJEDNIŠTVU BiH: Poslušajte Dodikov protest protiv odluke...

PROCURIO SNIMAK DODIKOVOG SKANDALA U PREDSJEDNIŠTVU BiH: Poslušajte Dodikov protest protiv odluke Ustavnog suda BiH koja u vrijeme sjednice nije još bila ni donesena

Dodikov monolog, koji možete poslušati na snimku, je nastao u momentima dok je Ustavi sud BiH ocjenjivao ustavnost odluka NSRS o prenosu nadležnosti.

Ministrica vanjskih poslova Velike Britanije Liz Truss koja trenutno boravi u posjeti našoj zemlji sastala se danas sa članovima Predsjedništva BiH. Sastanku sa Džaferovićem, Komšićem i Dodikom prisustvovao je danas i ambasador Velike Britanije u BiH Matt Field, kao i specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stuart Peach.

Prema informacijama do kojih je danas došao sarajevski portal “Raport”, Dodik je na ovom sastanku pravio “sebi svojstvene ispade”.

No, prema posljednjim informacijama do kojih je došao portal “Istraga”, kao i do snimka sa sastanka u Predsjedništvu BiH, Dodik je napravio pravi skandal.

Naime, Dodik je već u toku sastanka znao kakva će biti odluka Ustavnog suda BiH prije nego što je odluka i donesena i o tome je otvoreno govorio gostima iz Velike Britanije

Dodikov monolog, koji možete poslušati na snimku, je nastao u momentima dok je Ustavi sud BiH ocjenjivao ustavnost odluka NSRS-a o prenosu nadležnosti.

(SB)

Previous articleUSTAVNI SUD BiH PRESUDIO: Ukidaju se pojedine odredbe akata o “prenosu nadležnosti na RS”, odbijen veto Bošnjaka na HDZ-ov Prijedlog izmjena izbornog zakona
Next articleMEHMEDOVIĆ FUDBALSKIM RJEČNIKOM KOMENTARISAO UTRKU ZA PREDSJEDNIŠTVO BiH: “Ako i Bećirović pobijedi bit će 2:1 za BiH”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.