Home Novosti BiH PROFESOR FRANJO ŠARČEVIĆ, OTVORENO: „Ono smeće od Darija Kordića – eno još...

PROFESOR FRANJO ŠARČEVIĆ, OTVORENO: „Ono smeće od Darija Kordića – eno još živo, truje i zagađuje zrak…“

Nedugo nakon što je snimak objavljen, uslijedile su brojne reakcije, ali ne i osude onih koji su govorili o rehabilitaciji presuđenih ratnih zločinaca poput Lidije Bradare i Sanje Vlaisavljević

Ne stišavaju se reakcije nakon skandaloznih tvrdnji presuđenog ratnog zločinca Darija Kordića.

Komentar na Kordićev istup dao je i profesor na UNSA i urednik portala Prometej Franjo Šarčević.

-Mnogo sam tuge doživio za dosadašnjeg života, puno je finih, plemenitih ljudi koje sam poznavao umrlo u mladosti – jedan prijatelj od raka, nekoliko njih u prometnim, jedan od srčanog udara igrajući lopte, itd. A ono smeće od Darija Kordića – eno još živo, truje i zagađuje zrak, poručio je Šarčević, te dodao:

-Ne priželjkujem ničiju smrt, samo sam tužan zbog nepravde. Otišli su mnogi koji su svijet činilo boljim, ostali su mnogi koji ga čine zlijim (regularni komparativ “gorim” mi nije dovoljno precizan). A nek ide u vražju mater više, i on i oni koji ga vodaju u zadnjih 9 godina, poručio je Šarčević.

Podsjetimo, na korisnici društvenih mreža dijele videosnimak na kojem Dario Kordić, osuđeni ratni zločinac za ubistvo 116 Bošnjaka u Ahmićima, tokom opuštenog razgovora u društvu kaže da bi sve urađeno – ponovio. Nakon te izjave, okupljeni oko Kordića su i zapjevali pjesmu „Vrijedilo je“. Pretpostavka je da je snimak nastao početkom augusta prošle godine u vrijeme obilježavanja akcije Oluja.

Nedugo nakon što je snimak objavljen, uslijedile su brojne reakcije, ali ne i osude onih koji su govorili o rehabilitaciji presuđenih ratnih zločinaca poput Lidije Bradare i Sanje Vlaisavljević.

Previous articleNakon Kordićevog šokantnog snimka: Iz Hrvatske stigla poruka zbog koje bi se zvaničnici HDZ-a BiH trebali zacrveniti
Next articleKordić izaziva politički zemljotres? – Čović pod pritiskom, hoće li HDZ-u biti zabranjeno djelovanje?
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.