Home Novosti BiH Protiv oficira i pripadnika Oružanih snaga BiH bit će pokrenuti postupci

Protiv oficira i pripadnika Oružanih snaga BiH bit će pokrenuti postupci

Očekujem da u skladu sa duhom vladavine prava budu procesuirani i ostali koji ne poštuju odluke sudskih organa – kratko je kazao i general Senad Mašović, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

Bit će pokrenuti postupci protiv pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine nakon njihovog učešća na obilježavanju 9. januara, neustavnog “dana RS”.

Ovo je potvrđeno za Faktor iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Istaknuto je da se kršenje zakona mora procesuirati.

– Očekujem da u skladu sa duhom vladavine prava budu procesuirani i ostali koji ne poštuju odluke sudskih organa – kratko je kazao i general Senad Mašović, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Na nedjeljnom okupljanju u Banjoj Luci vezanom za obilježavanje praznika koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim bili su prisutni zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH Gojko Knežević, komandant Operativne komande OSBiH general major Radovan Ilić, kao i tri brigadira, dva generala, te komandira Šeste brigade u Banjaluci. Osim njih pojavili su se još i Milorad Krajšumović, komandant 3. Pješadijskog puka (RS), i brigadir Zoran Dunović, zamjenik komandanta Komande podrške Oružanih snaga BiH za operacije, objavio je Faktor.