Home Novosti Puljić se javio iz Vašingtona: RS sada može zaboraviti da će dobiti...

Puljić se javio iz Vašingtona: RS sada može zaboraviti da će dobiti novac, oni su pred bankrotom

– RS je pred bankrotom! Što tražili to dobili – poručio je Puljić.

Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Vašingtona, komentarisao je uvođenje novih sankcija političarima na vlasti u RS.

-Ljudi na Balkanu potcjenjuje američke sankcije, zaboravljajući da se mnogo više toga odvija iza, a ne ispred zavjese. Ono što javnost ne zna odvija se tiho, vrlo bolno po sankcionirane i njihove jatake. Sankcije imaju dugotrajne posljedice i treba im vremena da postignu učinak.

Nove američke sankcije: Željka Cvijanović, Predsjedništvo BiH, predsjedavajući NSRS, Nenad Stevandić, Radovan Višković premijer RS-a, ministar pravde RS, Miloš Bukejlović – sve zbog podrivanja Dejtona. Sada mogu zaboraviti da će dobiti novac i od koga. RS je pred bankrotom! Što tražili to dobili – poručio je Puljić.

Podsjećamo, Kancelarija za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva trezora (OFAC) uvela je sankcije za četiri zvaničnika iz RS zbog neustavnih i antidejtonskih akcija.

Previous articleDRAMA U REPUBLICI SRPSKOJ: Milanko Kajganić je napravio nevjerovatno glup potez, vrijeme je za „crnu listu“…
Next articleUOČI KONCERATA U BEOGRADU: Dino Merlin na udaru desničara, traže da mu se zabrani ulazak u Srbiju
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.