Home Novosti Putin i Rusija “spuštaju loptu”? / Zelenski saopćio dobre vijesti nakon sastanka...

Putin i Rusija “spuštaju loptu”? / Zelenski saopćio dobre vijesti nakon sastanka sa Lukašenkom: Evo šta su se dogovorili dvojica lidera

Aleksandar Lukašenko preuzeo je odgovornost da osigura da svi avioni, helikopteri i projektili stacionirani na bjeloruskom teritoriju ostanu na zemlji tokom putovanja, razgovora i povratka ukrajinske delegacije, kaže Zelenski

Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajine, oglasio se na svom Facebook profilu nakon sastanka sa Aleksandrom Lukašenkom, te je tom prilikom javnost obavijestio o detaljima razgovora sa bjeloruskim predsjednikom.

Zelenski kaže da je sa Lukašenkom dogovorio sastanak ruske i ukrajinske delegacije, što je svakako ogroman korak ka pokušaju okončanja ruskog napada na Ukrajinu.

– Rezultat razgovora s Aleksandrom Lukašenkom. Dogovorili smo se da će se ukrajinska delegacija bez preduslova sastati s ruskim na ukrajinsko-bjeloruskoj granici, u blizini rijeke Pripjat, kaže Zelenski.

Ističe kako je Lukašenko na sebe preuzeo odgovornost osiguravanja ukrajinske delegacije tokom putovanja, razgovora i povratka ukrajinske delegacije.

– Aleksandar Lukašenko preuzeo je odgovornost da osigura da svi avioni, helikopteri i projektili stacionirani na bjeloruskom teritoriju ostanu na zemlji tokom putovanja, razgovora i povratka ukrajinske delegacije, kazao je on.