Home Novosti BiH Putinov balkanski vazal je danas dobio poruku / Dodik može pakovati kofere...

Putinov balkanski vazal je danas dobio poruku / Dodik može pakovati kofere i spremati se za jednosmjerni put u Moskvu – BiH pobjeđuje

Rusija je izolovana. Ovo više nije “ukrajinska kriza” ovo je ruska kriza jer tek sada počinje politička, ekonomska i vojna kriza koju je svojoj zemlji prouzrokovao Vladimir Putin, kaže Erol Avdović

Erol Avdović, dopisnik za bh. medije iz New Yorka, oglasio se na svom Twitter nalogu nakon glasanja Generalne skupštine UN-a u vezi sa ruskom invazijom na Ukrajinu.

On kaže kako je Srbija svojim glasanjem za rezoluciju koja osuđuje rusku invaziju na Ukrajinu poslala jasnu poruku članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

– I tako Beograd u New Yorku iz UN-a poručio Dodiku da pakuje kofere za Moskvu. Polako u jednom pravcu. Bosna i Hercegovina kao država svih njenih građana bez obzira na nacionalnost ili bilo koju drugu afilijaciju pobjeđuje. Blagosloven bio današnji dan 2. mart 2022, rekao je Avdović.

Avdović smatra kako tek sada počinje ekonomska i politička kriza za Vladimira Putina, a isto važi i za njegove balkanske vazale.

– Rusija je izolovana. Ovo više nije “ukrajinska kriza” ovo je ruska kriza jer tek sada počinje politička, ekonomska i vojna kriza koju je svojoj zemlji prouzrokovao Vladimir Putin. Isto važi i za njegove balkanske vazale Milorada Dodika i Dragana Čovića. Vučić se izvukao?, napisao je on.

Ponovio je svoj stav spram Dodika, kazavši kako treba otputovati u Moskvu, i to u jednom pravcu.

– Mislim ozbiljno: To što je Aleksandar Vučić glasao u UN-u protiv Rusije i u korist zapadne koalicije – pouzdan je znak Putinovom vazalu Dodiku da spakuje kofere i da odputuje u Moskvu – u jednom pravcu; prije ili kasnije. Ili kod Orbana u Budimpeštu. Ako ga tamo uopće prime?, zaključio je Avdović.

(Oslobodjenje)